Ήχησαν… καμπάνες σε οπαδούς της Λάτσιο και της Ρόμα

Με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα τιμωρήθηκαν 16 οπαδοί -μεταξύ των οποίων και δύο ανήλικοι- της Λάτσιο και της Ρόμα, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στις 10 Ιανουαρίου κατά την διάρκεια του προημιτελικού του Κυπέλλου Ιταλίας.

«Βάσει της έρευνας που διεξήχθη από το τμήμα καταπολέμησης του εγκλήματος, επιβλήθηκαν απαγορεύσεις στα γήπεδα για συνολική διάρκεια 61 ετών σε δεκαέξι οπαδούς, ηλικίας 15 έως 42 ετών, που ανήκουν και στις δύο ομάδες», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση της Νομαρχίας της ιταλικής πρωτεύουσας.

Ένας οπαδός της Λάτσιο τιμωρήθηκε με αποκλεισμό δέκα ετών, επειδή τραυμάτισε δύο οπαδούς της Ρόμα πετώντας μια κροτίδα προς το μέρος τους, ενώ ένας άλλος οπαδός των “λατσιάλι” δεν θα μπει στο γήπεδο για τέσσερα χρόνια, επειδή πέταξε ένα μπουκάλι στον παίκτη των “τζιαλορόσι”, Εντοάρντο Μποβέ, ο οποίος περπατούσε κατά μήκος του γηπέδου, όταν αντικαταστάθηκε.

Και στους δύο συλλόγους, επεβλήθη πρόστιμο για την συμπεριφορά των οπαδών τους, ενώ επιπλέον, η Λάτσιο τιμωρήθηκε με έναν αγώνα κεκλεισμένων των θυρών, για την ρατσιστική συμπεριφορά των οπαδών της, προς τον Βέλγο επιθετικό της Ρόμα, Ρομέλου Λουκάκου κατά την διάρκεια του συγκεκριμένου αγώνα.//Λ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ