Κλείνει και το Αλκαζάρ

Μετά το ΟΑΚΑ και το Δημοτικό στάδιο Σερρών, η διοίκηση του ΕΑΚ Λάρισας έκανε γνωστό πως θα μπει λουκέτο και στο Αλκαζάρ καθώς εντοπίστηκαν ζητήματα στατικής επάρκειας.

Η διοίκηση του ΕΑΚ Λάρισας, με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε πως μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Αλκαζάρ, παρουσιάστηκε πρόβλημα στατικής επάρκειας με αποτέλεσμα να μπει… λουκέτο. Μετά το ΟΑΚΑ και το Δημοτικό στάδιο Σερρών, ακόμη ένα αθλητικό κέντρο κλείνει με προβλήματα.

Όπως αναφέρεται, αναστέλλεται κάθε δραστηριότητα στο Κλειστό Γυμναστήριο Αλκαζάρ, στο Κλειστό Κολυμβητήριο και στο Στάδιο, αλλά όχι στους υπαίθριους χώρους. Αυτό σημαίνει ότι το γήπεδο ποδοσφαίρου, το οποίο χρησιμοποιεί ως έδρα η ΑΕΛ θα λειτουργεί κανονικά, όπως και οι εγκαταστάσεις του ανοιχτού στίβου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Στο πλαίσιο σύμβασης της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού με ανάδοχο Μελετητική Εταιρεία για εκπόνηση Μελέτης Στατικής Επάρκειας στο Κλειστό Γυμναστήριο Αλκαζάρ, στο Κλειστό Κολυμβητήριο & στο Στάδιο Αλκαζάρ, μας κοινοποιήθηκαν από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού τα συμπεράσματα του 2oυ σταδίου της μελέτης, στα οποία διαπιστώθηκαν ανεπάρκειες, σύμφωνα με τα κανονιστικά επιτρεπόμενα επίπεδα στατικής επάρκειας.

Με βάση τα παραπάνω συμπεράσματα και των υποδείξεων από την Τεχνική Υπηρεσία της ΓΓΑ ,με αίσθημα ευθύνης, αναστέλλεται από σήμερα και στις τρεις εγκαταστάσεις κάθε δραστηριότητα (αθλητική και πολιτιστική κ.α)

στο Κλειστό Γυμναστήριο Αλκαζάρ
στο Κλειστό Κολυμβητήριο
στο Στάδιο Αλκαζάρ, πλην των υπαίθριων χώρων (γηπέδου ποδοσφαίρου και ανοιχτού Στίβου).

Η Υπηρεσία μας έχει ζητήσει από τις τεχνικές Υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, την αποστολή κλιμακίου προκειμένου να ελεγχθεί η δυνατότητα μερικής χρήσης των εγκαταστάσεων, όπως επίσης και την άμεση ολοκλήρωση της μελέτης στατικών επεμβάσεων και την εφαρμογή αυτών, με στόχο την άμεση απόδοση τους, με ασφάλεια.
Συμμεριζόμαστε την αναστάτωση στην αθλητική οικογένεια, όμως είναι κατανοητό ότι πρέπει να λειτουργήσουμε με μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια αθλητών, αθλουμένων και φιλάθλων».//Μ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ