Βόκολος: «Η Λαμία θα δώσει επτά τελικούς, κανένα παιχνίδι δεν θα είναι αδιάφορο»

Ο 52χρονος προπονητής, σε δηλώσεις που παραχώρησε στην κάμερα της Nova, αναφέρθηκε στην απόφαση να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας από τη Φθιώτιδα, ενώ μίλησε και για τη “μάχη” της αποφυγής του υποβιβασμού.

Αναλυτικά όσα είπε ο Λεωνίδας Βόκολος:

Για την επιλογή του να πάει στη Λαμία: «Πιστεύω ότι ένας προπονητής αποδέχεται μια πρόκληση συγκεκριμένη γιατί πιστεύει στον εαυτό του και την ομάδα που πηγαίνει. Σαφώς υπάρχουν δυσκολίες, αλλά δεν υπάρχει τίποτα εύκολο στο ποδόσφαιρο, ακόμη και σε αδιάφορη ομάδα να πας».

Για την σεζόν της Λαμίας: «Θεωρώ ότι η Λαμία έχει αδικήσει τον εαυτό της. Έχει ένα πάρα πολύ καλό ρόστερ, έχει παιδιά με ποιότητα και αυτό που μένει, όπως έχω πει στα παιδιά, είναι βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, να ενωθούμε, να δώσουμε τη μάχη μας και να προσπαθήσουμε μέχρι τις 15 Μαΐου να μείνουμε στην κατηγορία».

Για την μάχη της αποφυγής του υποβιβασμού: «Βάσει βαθμολογίας μπορεί να μπλέξουν και άλλες ομάδες. Αν νικήσουμε στην πρεμιέρα τον ΠΑΣ, μειώνεται η απόσταση. Είναι επτά τελικοί για όλες τις ομάδες, ειδικά για μας που είμαστε πιο κάτω. Δεν θα είναι κανένα παιχνίδι αδιάφορο».

Για την επίδραση που ο ίδιος μπορεί να έχει: «Δεν είναι εύκολο, αλλά η ομάδα έχει ένα πάρα πολύ καλό ρόστερ και προσπαθούμε να περάσουμε τη δική μας φιλοσοφία σε κάποια κομμάτια. Έχω μάθει στη ζωή μου πως τίποτα δεν είναι εύκολο και τίποτα δεν είναι δύσκολο. Έχουν τα πάντα να κάνουν με τον χρόνο που δουλεύεις και την πίστη που έχεις στον εαυτό σου».

Για την μάχη του τίτλου: «Είναι ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα τα τελευταία χρόνια. Συνήθως όταν φτάναμε στα playoffs ο πρωταθλητής είχε ξεκαθαρίσει, ενώ φέτος μόνο αυτό δεν μπορούμε να πούμε. Αυτό από μόνο του δίνει μια διαφορετική νότα στο πρωτάθλημα. Ελπίζω αυτό να βοηθήσει ο κόσμος να επιστρέψει στο γήπεδο. Θα πρέπει όλοι μας, ο καθένας από το δικό του πόστο, να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση».//

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ