Ινφαντίνο: «Είμαστε στο πλευρό του Λουκάκου, δεν υπάρχει χώρος για τον ρατσισμό»

Ο αγώνας Κυπέλλου, ανάμεσα σε Ίντερ και Γιουβέντους δεν είχε… νικητή και στιγματίστηκε από την ρατσιστική επίθεση σε βάρος παίκτη των “νερατζούρι”, με τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας ομοσπονδίας να παίρνει θέση.

Ο Ρομέλου Λουκάκου ήταν το… πρόσωπο του αγώνα, στην αναμέτρηση Κυπέλλου ανάμεσα σε Γιουβέντους και Ίντερ και όχι για τα κατορθώματά του εντός γηπέδου, αλλά για την ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε.

Ο Βέλγος επιθετικός, ξέσπασε μετά την επίθεση που δέχθηκε, βρίσκοντας όμως αμέτρητους συμπαραστάτες. Πλήθος παικτών αλλά και ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο, τοποθετήθηκαν και τόνισαν πως είναι στο πλευρό του.

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου δήλωσε: 

«Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό ή οποιαδήποτε μορφή διάκρισης. Είναι απλά απαράδεκτο να βλέπεις ρατσιστικές εκφράσεις από πλευράς θεατών προς τον Ρομέλου Λουκάκου, τον φορ της Ίντερ, κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Γιουβέντους για το Κύπελλο Ιταλίας.

Η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία και ο υπογράφων είναι στο πλευρό του Λουκάκου”, τόνισε ο Ινφαντίνο, προσθέτοντας ότι το ποδόσφαιρο θα πρέπει να διασφαλίσει την εφαρμογή σκληρών κυρώσεων και υπογραμμίζοντας την ανάγκη που υπάρχει ώστε το φίλαθλο κοινό να κάνει τους ρατσιστές να σιωπήσουν».//

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ