Το παιχνίδι της μοίρας με νικητή για ακόμη μια φορά τον… Λοκατέλι

Ο Ιταλός μέσος, αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τη Μίλαν, για να επιστρέψει και να… την πληγώσει σκοράροντας για λογαριασμό της Γιουβέντους, δίνοντάς της τη νίκη στο μεγάλο ντέρμπι στο “Σαν Σίρο”.
Ο Μανουέλ Λοκατέλι, απορρίφθηκε από τη Μίλαν, έκανε το μακρύ ταξίδι για τη Σασουόλο και επέστρεψε με τη… δική του Γιούβε. Γύρισε στο “Σαν Σίρο” και έγινε ο… “Βασιλιάς” του ντέρμπι, σκοράροντας το γκολ που του έλειπε από τον Ιανουάριο του 2022.

Ο Iταλός εμφανίστηκε δακρυσμένος στο τέλος του αγώνα, καθισμένος στο κέντρο του “Σαν Σίρο“, του γηπέδου που μεγάλωσε και αποχαιρέτησε για να βρει τον δρόμο του. Επέστρεψε και σκόραρε, πανηγυρίζοντάς το γκολ του με αυτή τη θυμωμένη χαρά που ήρθε κανα διαψεύσει το κλισέ “Οι πρώην δεν πανηγυρίζουν”. Τώρα όμως είναι μια πιο ιδιαίτερη ιστορία και αυτός είναι ένας ιδιαίτερος πρώην γιατί η καρδιά του είναι “ασπρόμαυρη” απ’ όταν ήταν παιδί.

Η ιστορία είναι γνωστή. Ήταν 22 Οκτωβρίου 2016. Τότε η Γιουβέντους ήταν πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα, μετρώντας επτά νίκες σε οκτώ παιχνίδια, με τη Μίλαν να είναι στη δεύτερη θέση στο -5. Στο 65ο λεπτό ο 18χρονος τότε Μανουέλ Λοκατέλι βρίσκει δίχτυα. Αυτή τη φορά φορούσε την φανέλα των “ροσονέρι” και έδωσε το προβάδισμα και στο τέλος τη νίκη στην ομάδα του. Όπως έγινε και τώρα. Το ημερολόγιο έδειχνε 22 Οκτωβρίου 2023. Ο Ιταλός σκόραρε στο 63ο λεπτό, πληγώνοντας την πρώτη ομάδα του και δίνοντας τη νίκη στη… δική του Γιουβέντους.

«Αυτό είναι το πεπρωμένο. Η ζωή είναι απίστευτη. Αφιερώνω αυτό το γκολ στην οικογένειά μου» ανέφερε μετά το τέλος του αγώνα.

«Είναι ξεκάθαρο ότι το να παίζω εδώ είναι πάντα ξεχωριστό για μένα. Μεγάλωσα εδώ, το Σαν Σίρο είναι ένα ιδιαίτερο γήπεδο για μένα, αυτοί οι οπαδοί είναι ξεχωριστοί. Η ζωή με οδήγησε σε άλλες επιλογές και σήμερα είμαι εκεί που ήθελα να είμαι. Είναι απίστευτο ότι σήμερα τελείωσε ξανά 1-0 με το γκολ μου: γι’ αυτό ήμουν συγκινημένος», δήλωσε εξηγώντας τη συγκίνησή του στο τέλος του αγώνα.

«Ξέραμε ότι πριν από 7 χρόνια είχε πετύχει αυτό το γκολ με τη Μίλαν, του είπαμε ότι αυτή τη φορά έπρεπε να σκοράρει υπέρ της Γιούβε γιατί δεν το είχε κάνει πολύ καιρό και το έκανε» δήλωσε ο Ραμπιό στο τέλος του αγώνα.//Μ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ