Ινφαντίνο: «Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό ή οποιαδήποτε άλλη μορφή διάκρισης»

Ο πρόεδρος της FIFA με ανάρτησή του στο Instagram, υπερασπίστηκε τον Ντούσαν Βλάχοβιτς, κατά του οποίου χθες (7/5) οι οπαδοί της Αταλάντα στο Μπέργκαμο φώναξαν ρατσιστικά συνθήματα, στο τέλος του αγώνα με τη Γιουβέντους. 

«Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό ή οποιαδήποτε άλλη μορφή διάκρισης. Είναι απολύτως απαράδεκτα τα ρατσιστικά συνθήματα χθες των οπαδών κατά του Ντούσαν Βλάχοβιτς, επιθετικού της Γιουβέντους, κατά τη διάρκεια του αγώνα στη Serie A με την Αταλάντα.

Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό και καλώ τις αρμόδιες αρχές να διασφαλίσουν την εφαρμογή αυστηρών κυρώσεων για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών και να λειτουργήσουν αποτρεπτικά. Η FIFA και εγώ στεκόμαστε στο πλευρό του Ντούσαν Βλάχοβιτς, καθώς και σε οποιονδήποτε άλλο παίκτη, προπονητή, διαιτητή, φίλαθλο ή συμμετέχοντα σε ποδοσφαιρικό αγώνα που έχει βιώσει ρατσισμό ή οποιαδήποτε άλλη μορφή διάκρισης», ανάφερε ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, και πρόσθεσε:

«Τα θύματα αυτών των ρατσιστικών επιθέσεων πρέπει να υποστηρίζονται και οι δράστες να τιμωρούνται δεόντως από τις αρχές σε όλα τα επίπεδα. Επαναλαμβάνω επίσης την έκκληση που έχω ήδη κάνει αρκετές φορές στο παρελθόν στους φιλάθλους να πάρουν θέση και να φιμώσουν τους ρατσιστές».

Για να καταλήξει στη συνέχεια με μεγάλα γράμματα: «Μια για πάντα: Όχι στο ρατσισμό. Όχι σε κάθε μορφή διάκρισης».//Λ.

Ινφαντίνο: «Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό ή οποιαδήποτε άλλη μορφή διάκρισης»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ