100 χρόνια Ατρόμητος: H υπόσχεση του προέδρου και ο πατριάρχης του ρεπορτάζ

 

Ιούνιος του 2005 και ως ρεπόρτερ στην εφημερίδα “ΦΩΣ” επιφορτισμένος με το ρεπορτάζ του Ατρόμητου, μεταξύ άλλων επέλεξα δύο ανθρώπους που ένωναν τον Ατρόμητο πριν και μετά τη συγχώνευση. Λίγες μέρες μετά τα γενέθλια του συλλόγου, ήταν ο νέος πρόεδρος της ομάδας του Περιστερίου που θα έδινε πέντε υποσχέσεις για το μέλλον της ομάδας και θα αποτελούσαν οδηγό για τα χρόνια που θα ακολουθούσαν. Παράλληλα, ο δάσκαλος της δημοσιογραφίας και ο παλαιότερος ρεπόρτερ του Ατρόμητου μιλούσε για το αναγεννημένο αστέρι που θα φώτιζε ξανά το Περιστέρι!

Ο Γιώργος Σπανός με τη φανέλα του Ατρόμητου ανά χείρας έχοντας κατά νου πολλές ιδέες και σκέψεις προς υλοποίηση, αλλά λίγα και σταράτα λόγια να πει για όσα ήθελε να πραγματοποιήσει βήμα-βήμα ώστε η ομάδα του Περιστερίου να βρει σταθερή θέση στη μεγαλύτερη κατηγορία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, λέγοντας μεταξύ άλλων, ότι η ομάδα ήθελε να κινηθεί πάνω σε πέντε βασικούς άξονες: Ο πρώτος είχε να κάνει με την αυτόνομη πορεία που ήθελε να χαράξει ο Ατρόμητος. Ο δεύτερος αφορούσε την εποικοδομητική συνεργασία με όλα τα σωματεία του Περιστερίου. Ο τρίτος με τα βελτιωτικά έργα του γηπέδου που έπρεπε να γίνουν άμεσα. Ο τέταρτος με τον προπονητή που θα “έτρεχε” το νέο αγωνιστικό πλάνο και πέμπτος ο σεβασμός στον φίλαθλο. Υποσχέσεις που αποδείχτηκαν πως δεν ήταν λόγια του αέρα αλλά έγιναν πράξεις και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο Γιώργος Σπανός και οι πέντε πρώτες κινήσεις ως πρόεδρος του Ατρόμητου. (Αρχείο ΦΩΣ)

Την τελευταία μέρα του Ιανουαρίου το 2008 έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών χτυπημένος από την επάρατο νόσο ένας από τους κορυφαίους, αθλητικούς ρεπόρτερ, ο Σεραφείμ Ευαγγελίου. Μέσα από τα κείμενα του επί σειρά ετών ο Σεραφείμ Ευαγγελίου συντρόφεψε με το γλαφυρό και ανεπανάληπτο γράψιμο του γενεές και γενεές Ατρομηταίων. Κάθε του κείμενο ένα πραγματικό «στολίδι» δημοσιογραφίας, ένας ύμνος για τον Ατρόμητο και το Περιστέρι. Τρία χρόνια νωρίτερα, είχαμε μιλήσει για όλα όσα περίμενε να δει στη νέα εποχή του κλαμπ: «Ο Ατρόμητος σε στιγμές που γκρεμιζόταν στο ποδοσφαιρικό χάος, κάποιος απάνθρωπος φρόντισε να τον συγκρατήσει από τον μαρασμό και την αφάνεια, ενώ τον έντυσε με όλες τις αξίες ενός συλλόγου της Α’ Εθνικής. Ο Γιώργος Σπάνος χάρη στην οικονομική και διοικητική ευρωστία με την οποία ανέδειξε σπουδαία ομάδα την άσημη Χαλκηδόνα, είναι ικανός ως δίκαιος ηγέτης να συνεχίσει την ίδια πορεία με τον Ατρόμητο. Ευελπιστούμε όλοι σε αναλογίες μνήμες του παρελθόντος. Αρκεί να αναφέρω το 1972 όταν η ομάδα νίκησε στο τελευταίο ματς εκτός έδρας στο Ρουφ στην επιστροφή υπήρχαν τουλάχιστον 100.000 άνθρωποι παρατεταγμένοι από τη γέφυρα της Κολοκυνθούς μέχρι την Ευαγγελίστρια. Επίσης υπήρχε οργάνωση και στα εκτός έδρας παιχνίδια που θυμάμαι χαρακτηριστικά μία εκδρομή στη Λιβαδειά όπου είχαν ταξιδέψει περίπου με 30 πούλμαν οι φίλαθλοι». Λέξεις και κουβέντες από έναν άνθρωπο όποιος τη στιγμή που ξαναφέρνει αυτές τις στιγμές στο μυαλό του νιώθει σαν ξαναζωντανεύει το παρελθόν και με τα υγρά μάτια να ονειροπόλοι για κάτι ανάλογο στο μέλλον.

Ο Σεραφείμ Ευαγγελίου έδινε το στίγμα της νέας εποχής του Ατρόμητου. (Αρχείο ΦΩΣ)


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ