Μπούργος: «Δεν συνέβη κάτι με Σιμεόνε, ήθελα χώρο για να γίνω πρώτος προπονητής»

Ο Αργεντινός προπονητής του Άρη παραχώρησε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη σχέση του με τον τεχνικό της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ο Χερμάν Μπούργος μίλησε στην «Elmundo» και αναφέρθηκε στην παρουσία του στον Άρη, αλλά και στη σχέση που έχει με τον Ντιέγκο Σιμεόνε. Αρχικά, αναφέρθηκε στα παιδικά του χρόνια, λέγοντας: «Είχα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια. Έπαιζα με τους φίλους μου ποδόσφαιρο στους δρόμους. Στη δεκαετία του ’80 είχα δει την κώμη των μελών των συγκροτημάτων Duran Duran και Cure. Είπα στον πατέρα μου να μου κάνει τα μαλλιά μου όπως αυτοί και μου απάντησε ότι το σχήμα του κεφαλιού μου δεν βόλευε για τέτοιου είδους κούρεμα. Έχω δύο παρατσούκλια. Στο ποδόσφαιρο με φωνάζουν El Mono και στη γειτονιά «Head (σ. σ. κεφάλι)».

Ερωτηθείς για την τακτική του ως προπονητής, είπε: «Προσπαθώ πάντα να λειτουργώ με ειλικρίνεια, να δουλεύω και να εξηγώ στους παίκτες πώς να κερδίσουμε. Αυτό εισέπραξα από τους προπονητές με τους οποίους συνεργάστηκα. Όλες οι ομάδες απαιτούν άμεσα αποτελέσματα. Δεν έχουν την υπομονή για να δουν τη βελτίωση μιας ομάδας. Αυτό έλειπε από τη Νιούελς. Στον Άρη είδα ποιότητα. Είπα στους παίκτες ‘για σας ήρθα εδώ γιατί πιστεύω ότι έχει ατομική ποιότητα και διορθώνοντας μερικά πράγματα μπορούμε να γίνουμε καλή ομάδα. Έτσι κι έγινε. Όταν προπονούμαι ή δουλεύω αφοσιώνομαι τόσο πολύ σε σημείο που δεν πάω πουθενά καθώς ξοδεύω τις ώρες της ημέρας κάνοντας αναλύσεις και σκέψεις γι’ αυτά που πρέπει να μεταδώσω στους παίκτες. Καθώς μιλάω αρκετές γλώσσες δεν αντιμετώπισα πρόβλημα στην επικοινωνία. Ήδη έμαθα αρκετές ελληνικές λέξεις. Έχω παίκτες οι οποίοι μιλούν πέντε γλώσσες κι αυτό τους βοηθάει στην προσαρμογή τους».
Εν συνεχεία απάντησε στο αν νοσταλγεί στιγμές του παρελθόντος: «Ποτέ. Δεν σημαίνει ότι δεν θυμάμαι τα πάντα. Μου αρέσει όμως να ζω το παρόν. Θέλω να ζήσω περισσότερο πράγματα. Θυμάμαι τι έχω ζήσει, όπως για παράδειγμα το πρώτο μου πρωτάθλημα όταν ήμουν 10 χρονών στην Αργεντινή. Το παρόν με σπρώχνει να ζήσω ακόμη περισσότερα πράγματα στο ποδόσφαιρο».

Τέλος, για τη σχέση του με τον Ντιέγκο Σιμεόνε ξεκαθάρισε πως: «Καμία σχέση δεν έσπασε. Ήταν μια συνηθισμένη απόφαση αλλά και μια απλή απόφαση. Ένας άνθρωπος που ήταν σ’ ένα μέρος για μεγάλο χρονικό διάστημα ένιωσε την ανάγκη να βρει ένα άλλο μέρος για να δουλέψει ως πρώτος προπονητής. Τίποτε περισσότερο από αυτό. Με κάλεσαν αλλά δεν μπορούσα να παρευρεθώ γιατί είχα προπόνηση με τη Νιούελς. Τώρα ο καθένας έχει την ομάδα του κι όταν συμβαίνουν σημαντικά πράγματα πάντα βρίσκω τον τρόπο να πλησιάσω. Στους τελευταίους μήνες είμαι αφοσιωμένος στον Άρη και δεν βλέπω τίποτε άλλο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ