Πινέδα: «Ενθουσιασμένος που ήρθα στην ΆΕΚ»

 

Συνέντευξη στο Fox Sports έδωσε ο 26χρονος Μεξικανός, ο οποίος αναφέρθηκε στην ευκαιρία που του έδωσε ο Αλμέιδα να έρθει στην «Ένωση» αλλά και στις υπόλοιπες προτάσεις που του έγιναν. 

Ο Ορμπελίν Πινέδα σε συνέντευξή του στο Fox Sports μίλησε για την μεταγραφή του στην ΑΕΚ, τις προτάσεις από το εξωτερικό αλλά και τον Ματίας Αλμέιδα που του έδωσε την ευκαιρία να έρθει στην Ελλάδα.

Η συνέντευξη του Ορμπελίν Πινέδα στο Fox Sports:

Για τη μεταγραφή του στην ΑΕΚ: «Είμαι ενθουσιασμένος. Ευχαριστώ τον Ματίας που μου έδωσε τη δυνατότητα να έρθω εδώ. Είναι κάτι που πρέπει να το εκμεταλλευτώ και να το ευχαριστηθώ».

Για τις προτάσεις που είχε από το Μεξικό: «Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι είμαι ευγνώμων για τις μεξικάνικες ομάδες, αλλά πιστεύω σε μένα, ήθελα να παραμείνω στην Ευρώπη και σε ένα καλύτερο επίπεδο. Τα όνειρά μου είναι εδώ και στόχος μου είναι να είμαι στο Παγκόσμιο Κύπελλο».

Για τη Θέλτα και το γεγονός ότι δεν ήταν στα πλάνα του προπονητή: «Ποτέ δεν μου εξήγησε τον λόγο. Εγώ θέλω μόνο να παίζω και να ευχαριστιέμαι που βρίσκομαι στην Ευρώπη. Μου μετέφεραν ότι δεν θα είμαι στα πλάνα. Το Μεξικό ήταν για μένα ένα plan b, ήθελα να είμαι εδώ και έψαχνα μια ομάδα όπου θα μπορούσα να έχω περισσότερο χρόνο συμμετοχής ώστε να είμαι στις τελικές κλήσεις του Μουντιάλ».

Για την Εθνική του Μεξικό: «Μια κλήση στο Παγκόσμιο Κύπελλο θα ήταν υπέροχο για κάποιον, νομίζω ότι για κάθε Μεξικανό το να εκπροσωπήσει τη χώρα του είναι το πιο όμορφο πράγμα. Θα προετοιμαστούμε καλά ώστε όποιος είναι εκεί να μπορέσει να κάνει το καλύτερο δυνατό, είτε είμαι εγώ είτε κάποιος άλλος. Ο Μαρτίνο είχε κάνει σαφές ότι πρέπει να αγωνιζόμαστε και να είμαστε στο καλύτερο επίπεδο μας για να πάμε στο Κατάρ. Μόνοι οι καλύτεροι θα έχουν μια θέση εκεί. Πρέπει να παίζω για να μπορώ να φτάσω στο Κατάρ και να κερδίσω μια θέση εκεί».

Για τον Ματίας Αλμέιδα με τον οποίο έχει συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν: «Από την πρώτη στιγμή που μιλήσαμε μου εξήγησε πως είναι η κατάσταση. Εγώ του είπα ότι ψάχνω την πιθανότητα. Ο Ματίας θα μου δώσει μαζί με το τεχνικό επιτελείο τη δυνατότητα να προετοιμαστώ στο 100%. Με έχει υποστηρίξει σε κάθε επίπεδο. Μου δίνει αυτοπεποίθηση να επανέλθω και να βρεθώ στην καλύτερή μου κατάσταση. Θα προσπαθήσω να προσαρμοστώ το γρηγορότερο δυνατό».

Για το νέο περιβάλλον του και τη γλώσσα: «Θα πρέπει να μάθεις ελληνικές λέξεις, να βελτιωθείς με τα αγγλικά προκειμένου να συνεννοηθείς με τους συμπαίκτες σου. Η πλειοψηφία δεν μιλάει ισπανικά, εκτός από τον Αραούχο, τον Ματίας και το τεχνικό επιτελείο. Αλλά θα προσπαθήσω όσο το δυνατόν περισσότερο για να μάθω πράγματα και μια νέα κουλτούρα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ