Μπάγεβιτς: «Θα είναι μια μεγάλη μονομαχία μεταξύ Λέκο και Λουτσέσκου»

 

Ο έμπειρος προπονητής σε πρόσφατη συνέντευξή του σε Κροατικό μέσο «sportske.jutarnji.hr», αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στις Ελληνοκροατικές ”μονομαχίες” της ΑΕΚ με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ και του ΠΑΟΚ με την Χάιντουκ Σπλιτ.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς αναμένει με μεγάλη ανυπομονησία τους αγώνες της ”’Ενωσης” και των ”ασπρόμαυρων”, τόνισε ότι τα παιχνίδια θα είναι αμφίρροπα και θα κριθούν με δραματικό τρόπο, αποφεύγοντας τις προβλέψεις, ενώ δεν έλειψε να αναφερθεί και στην προπονητική φιλοσοφία των Λέκο και Λουτσέσκου.

Αρχικά, ο Μπάγεβιτς δήλωσε: «Ο ΠΑΟΚ έρχεται κοντά σας την Πέμπτη, θα είναι μεγάλο παιχνίδι. Δύσκολο παιχνίδι και ανοιχτό σε όλα τα προγνωστικά, Ίσως φτάσω στο Σπλιτ, θα ήθελα πολύ να δω τον Λιβάγια ζωντανά».

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε: «Αν ήξερα και τις δύο ομάδες, τότε θα ήξερα ποιος μπορεί να είναι το φαβορί. Γνωρίζω την ατμόσφαιρα στις ομάδες, την ιστορία των συλλόγων, τις φιλοδοξίες και τους προπονητές τους. Σε αυτά τα τέσσερα τμήματα, δε θα πρόσφερα σε κανέναν τον ρόλο του φαβορί γιατί η ατμόσφαιρα και οι ομάδες είναι ίσες. Χάιντουκ και ΠΑΟΚ δεν έχουν μεγάλες διαφορές στη νοοτροπία των φιλάθλων, θα υπάρχει υπέροχη ατμόσφαιρα και στα δύο γήπεδα. Οι ομάδες βρίσκονται επίσης σε παρόμοια επίπεδα, δεν πιστεύω ότι κάποια από τις αντιπάλους έχει μια ιδιαίτερα δυνατή ομάδα. Γι’ αυτό η διαφορά μπορεί να είναι στις προπονητικές ρυθμίσεις. Θα είναι μια μεγάλη μονομαχία μεταξύ Λέκο και Λουτσέσκου, που θα κριθεί τελικά μόνο από τους παίκτες που θα παίξουν. Το ξέρω από προσωπική εμπειρία, οι προπονητές μπορούν να φανταστούν τα πάντα, αλλά οι παίκτες είναι αυτοί που πρέπει να κάνουν τις ιδέες τους πράξη».

Για το πέρασμα του Ιβάν Λέκο από τον ΠΑΟΚ ως συνεργάτης του Ιγκορ Τούντορ: «Αυτή η λεπτομέρεια πρέπει να είναι πλεονέκτημα για τη Χάιντουκ γιατί ο Λέκο ξέρει πώς… αναπνέει ο ΠΑΟΚ. Τι θα κάνουν, δεν μπορώ να πω. Από την άλλη, έχει έναν έμπειρο αντίπαλο, έναν προπονητή που σίγουρα ξέρει να παίζει για το αποτέλεσμα. Τα δύο παιχνίδια είναι μια ξεχωριστή ιστορία, δεν είναι πρωτάθλημα, παίζεται σε διαφορετικές ψυχολογικές συνθήκες. Κάθε προπονητής κάνει τις δικές του κινήσεις, ξέρει πώς θα αντιδράσει η ομάδα του. Γνωρίζω τον Λέκο από τότε που ήταν παίκτης και έκανε σπουδαία πράγματα και ως προπονητής. Ωστόσο, τελικά όλα εξαρτώνται από τη στιγμή που βρίσκονται οι παίκτες. Από την εποχή τους, από τις εμπνεύσεις. Είναι ξεκάθαρο ότι η Χάιντουκ θα ψάξει τη νίκη στο πρώτο τεστ, αλλά χρειάζεται υπομονή».

Τέλος, ανέφερε: «Δε θέλω να υποτιμήσω κανέναν, αφού πραγματικά πρόκειται για τέσσερις ομάδες που μπορούν να κάνουν πολλά. Μας περιμένουν τέσσερις ενδιαφέρουσες, κυρίως αβέβαιες και πιθανώς δραματικές δοκιμασίες. Κάθε πρόβλεψη είναι άδικη, επομένως οι ουδέτεροι παρατηρητές θα κάνουν το καλύτερο. Θα παρακολουθήσουν ενδιαφέρον ποδόσφαιρο». //ΜΛ.

 


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ