Μπάγεβιτς: «Δεν υπάρχει ποδόσφαιρο, όταν πεθαίνουν άνθρωποι σε τέτοιες συνθήκες»

 

Ο άλλοτε τεχνικός της ΑΕΚ σε δηλώσεις του σε κροατική ιστιοσελίδα εμφανίστηκε σοκαρισμένος από την βίαιη επίθεση χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στη Νέα Φιλαδέλφεια και υποστήριξε πως όταν πεθαίνουν άνθρωποι σε τέτοιες συνθήκες δεν υπάρχει ποδόσφαιρο. 

Στην κροατική ιστοσελίδα “jutarnji.hr” έκανε δηλώσεις ο Ντούσαν Μπάγεβιτς  για την καταδρομική επίθεση χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην Αθήνα. Μεταξύ άλλων ο άλλοτε προπονητής της “Ένωσης” υποστήριξε πως ορθώς η UEFA ανέβαλε το παιχνίδι ενώ εξέφρασε τη λύπη του για τον θανάσιμο τραυματισμού του 29χρονου Μιχάλη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

«Είμαι λυπημένος, σοκαρισμένος. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς ένας νέος άνθρωπος θα μπορούσε να χάσει τη ζωή του με τέτοιο τρόπο. Γνωρίζω το μέρος που συνέβη το ατυχές περιστατικό, υπάρχουν πάντα πολλοί οπαδοί της ΑΕΚ, ειδικά μικρότερα παιδιά. Δεν μπορώ να φανταστώ έναν άνθρωπο να πεθαίνει μπροστά στο γήπεδό του. Είναι τρομερό αυτό που έγινε»,

Για την απόφαση της UEFA να αναβάλλει το παιχνίδι των δύο ομάδων, τόνισε: «Έπρεπε να αναβληθεί, γιατί κανείς δεν μπορούσε να εγγυηθεί την ασφάλεια στο γήπεδο. Το παιχνίδι δεν θα τελείωνε καν αν ξεκινούσε, η αναβολή ήταν η μόνη λύση. Δεν υπάρχει ποδόσφαιρο, όταν πεθαίνουν άνθρωποι σε τέτοιες συνθήκες. Το ποδόσφαιρο περνάει σε δεύτερη μοίρα».

Και κατέληξε, λέγοντας:

«Αυτό είναι ένα μεγάλο “χαστούκι” για το ποδόσφαιρο. Είναι απαράδεκτο να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Δεν μπορώ να το καταλάβω καθόλου. Λυπάμαι απερίγραπτα για τον εκλιπόντα, τους γονείς του. Η απόφαση για αναβολή ήταν σωστή, η ανθρώπινη ζωή και η θλίψη όλων όσων χάνουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα με τόσο φρικτό τρόπο, πρέπει να γίνεται σεβαστή». //ΝΚ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ