Φαν Μπόμελ: «Έχουμε προετοιμαστεί πολύ καλά, οι λεπτομέρειες θα κάνουν την διαφορά»

Ο τεχνικός της Αντβέρπ τόνισε πως οι παίκτες θα πρέπει να προσαρμοστούν στις συνθήκες της Αθήνας, τόσο στη ζέστη όσο και στην καυτή ατμόσφαιρα της OPAP Arena υπογραμμίζοντας ότι σε τέτοιες έδρες δημιουργείς εμπειρία.

Η ομάδα του Μαρκ Φαν Μπόμελ φιλοξενείται στην Νέα Φιλαδέλφεια αύριο (30/08, 22:00, ΕΡΑ ΣΠΟΡ) από την ΑΕΚ για τα πλέι οφ του UEFA Champions League, οι Βέλγοι έρχονται στην Αθήνα με στόχο υπερασπιστούν το υπέρ τους 1:0.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μαρκ Φαν Μπόμελ στη συνέντευξη Τύπου:

Για το αν έχουν κάνει εξάσκηση στα πέναλτι: «Είναι δύσκολο να κάνεις εξάσκηση στα πέναλτι. Στο σουτ έχουμε κάνει εξάσκηση».

Για τη ζέστη και αν επηρεάσει την Αντβέρπ: «Πολύ απλά πρέπει να προσαρμοστούμε. Ξέρουμε ότι κάνει ζέστη εδώ, και σήμερα στην προπόνηση, αλλά δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να προσαρμοστούμε. Ελπίζω να μην εμφανιστεί στις εφημερίδες ότι είμαστε εδώ για διακοπές».

Για το αν περιμένει άλλο ματς τακτικά σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι: «Δεν περιμένω κάτι πολύ διαφορετικό. Έχουμε προετοιμαστεί καλά. Οι λεπτομέρειες θα κάνουν τη διαφορά. Εκεί πρέπει να προσέξουμε και να είμαστε συγκεντρωμένοι».

Για την έλλειψη εμπειρίας των παικτών του στο Champions League και αν θα βοηθήσει η δική του εμπειρία ως παίκτης στο παρελθόν: «Σίγουρα είναι καλό που έχω παίξει εγώ σε αυτό το επίπεδο. Αλλά η εμπειρία σκοτώνει την εμπειρία. Έτσι μαθαίνεις, σε καυτές έδρες αποκτάς την εμπειρία. Δεν μπορώ να βάλω κάτι μέσα στα πόδια τους παρά την εμπειρία μου, την εμπειρία θα την αποκτήσουν μόνοι τους».

Για το ότι υπάρχει πίεση στον Γιάνσεν επειδή τα εξτρέμ δεν βοήθησαν στο προηγούμενο ματς: «Έτσι είναι το Champions League. Τις λίγες ευκαιρίες πρέπει να τις εκμεταλλευτείς. Το έκανε στο πρώτο παιχνίδι. Ό,τι ευκαιρίες έχεις πρέπει να ψάξεις να τις κάνεις γκολ γιατί έτσι θα κάνεις πιο εύκολο το έργο σου».

Για το πως μπορείς να αποβάλεις το άγχος: «Το πιο σημαντικό είναι πως να προετοιμαστείς μέσα στο γήπεδο, την τακτική προσέγγιση και μετά το τι θα περιμένουν στις εξέδρες είναι άλλο θέμα. Το πιο σημαντικό είναι αυτό μέσα στο γήπεδο και πως θα προετοιμαστούμε».

Για το ότι είναι ένα βήμα από την πρόκριση από το Chanpions League: «Όταν έχεις την ευκαιρία για το βήμα παραπάνω δεν μπορείς να το αφήσεις. Όταν φτάνεις εδώ πρέπει να προκριθείς».

Από την πλευρά των παικτών της Αντβέρπ, αυτός που μίλησε στη συνέντευξη Τύπου ήταν ο Βίνσεντ Γιάνσεν, ο οποίος ανυπομονεί να παίξει σε μια καυτή έδρα, όπως χαρακτήρισε την OPAP Arena.

Αναλυτικά όσα είπε ο Βίνσεντ Γιάνσεν στη συνέντευξη Τύπου:

Για το πως το χαρακτηρίζει το αυριανό παιχνίδι: «Είναι ένα πολύ σημαντικό και δύσκολο παιχνίδι. Το αντιμετωπίζουμε με μεγάλη σοβαρότητα και ανυπομονούμε να παίξουμε αύριο».

Για το αν περιμένει με ανυπομονησία την καυτή ατμόσφαιρα: «Θα το απολαύσω, είναι ωραία να παίζεις σε μια καυτή έδρα αρκεί να υπάρχουν τα μέτρα ασφαλείας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ