Αλμέιδα: «Δεν συμμετέχω στην σαπουνόπερα για Πινέδα»

Ο τεχνικός της ΑΕΚ σε δηλώσεις του μετά τη λήξη της αναμέτρησης κόντρα στη Μπέρχοστ (3-0) ρωτήθηκε για τα σενάρια που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τον Μεξικανό μέσο τονίζοντας πως δεν θέλει να σχολιάσει κάτι.

Η “Ένωση” έδειξε βελτιωμένο πρόσωπο και πήρε τη νίκη κόντρα στην ομάδα από το Βέλγιο με 3-0. Στις καθιερωμένες του δηλώσεις ο Ματίας Αλμέιδα μίλησε για τον Περέιρα, ενώ χαρακτήρισε σαπουνόπερα τα σενάρια περί πώλησης του Ορμπελίν Πινέδα.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ματίας Αλμέιδα μετά το ματς:

Αν μπορεί να μας κάνει ένα πρώτο σχόλιο για την αναμέτρηση και αν θεωρεί ότι είναι κοντά σε αυτά που δουλεύει και θέλει να βλέπει:

«Σε διαφορά με το προηγούμενο παιχνίδι είχαμε μια βελτίωση. Είναι φυσιολογικοί οι χρόνοι επιπλέον σε αυτή την φάση της προετοιμασίας, γιατί είναι διαφορετικοί οι χρόνοι, τα πόδια είναι πιο ελεύθερα. Οι ποδοσφαιριστές σήμερα ήταν πιο ήρεμοι και μπορούσαν και έπαιρναν περισσότερες αποφάσεις».

Ήρθε πριν την αναμέτρηση ο Αμραμπατ, στο ξενοδοχείο περιμένει τον τερματοφύλακα, αισθάνεται λίγο πιο άνετα τώρα;

«Ποτέ δεν ήμουν ανήσυχος, είμαι προπονητής, είναι δουλειά μου αυτό και δουλεύω με τους ποδοσφαιριστές που έχω και με αυτούς που θα έρθουν».

Σε περίπου 20 μέρες η ΑΕΚ έχει το πρώτο της επίσημο παιχνίδι. Σε τι ποσοστό ετοιμότητας αλλά και μεταγραφών θα θέλει ο ίδιος να είναι η ομάδα.

«Υπάρχει και πάντα μια πραγματικότητα, εμείς σε συνδυασμό με την διοίκηση τον τελευτάιο μήνα, που θεωρητικά ήταν διακοπών δεν είχαμε καμία ημέρα διακοπών, κάναμε αρκετές κινήσεις. Σε προσωπικό επίπεδο έχω δει πάνω από 100 ποδοσφαιριστές και όταν βλέπω ποδοσφαιριστές του αναλύω μια ώρα τον καθένα. Υπάρχουν κάποιες προτάσεις που ήδη έχουν γίνει σε κάποιους ποδοσφαιριστές εδώ και 15 μέρες, με μια μεγάλη προσπάθεια από τον νέο ιδιοκτήτη και από την διοίκηση μας. Οι ποδοσφαιριστές κοιτάνε να δουν αν θα έχουν κάποιες άλλες πιθανότητες να πάνε κάπου αλλού και μετά θα αποφασίσουν να δώσουν μια απάντηση και στις προτάσεις που έχει κάνει η ΑΕΚ. Μόλις τελείωσε το πρωτάθλημα μιλήσαμε για τις ενισχύσεις και για τις θέσεις και έχει εδώ και ένα μήνα που έχουμε έτοιμο και το Plan B μέχρι το Z, οπότε περιμένουμε. Όσο περισσότερο αργήσουν να απαντήσουν οι παίκτες τόσο πιο μακριά θα είναι από αυτά που θα έχω ζητήσει. Γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι από την πρώτη μέρα που βρίσκομαι στην ομάδα έχω πει ότι οι προετοιμασίες είναι θεμελιώδης σημασίας για την ομάδα».

Χαίρεται που αποκλείστηκε νωρίς το Μεξικό και πως ο ίδιος αντιμετωπίζει την υπόθεση με τον Πινέδα;

«Πρώτα από όλα ήθελα να πάει καλά το Μεξικό γιατί έχω και μια ιδιαίτερη σχέση. Έπειτα εγώ σε αυτή την σαπουνόπερα δεν θέλω να συμμετέχω. Εγώ περιμένω τον ποδοσφαιριστή να γυρίσει και μετά είναι αποφάσεις που δεν εξαρτόνται από εμένα».

Αν υποθετικά ερχόταν ένας παίκτης σαν τον Περέιρα πως θα του φαινόταν;

«O Περέιρα είναι κοντά, μπορεί να βοηθήσει να γίνει ωραίο το παιχνίδι μας. Αλλά αυτό που μου αρέσει περισσότερο είναι όταν οι ίδοι οι ποδοσφαιριστές θέλουν να έρθουν. Γιατί αν σήμερα είδατε εδώ τον Άμραμπατ είναι επειδή ο Άμραμπατ ήθελε να έρθει. Οπότε εγώ εκτιμώ τους ποδοσφαιριστές που αποφασίζουν να υπερασπιστούν την φανέλα της ΑΕΚ, όπως εγώ έχω αποφασίσει να υπερασπιστώ την ΑΕΚ. Ξέρω όταν μιλάω με ποδοσφαιριστές, όπως έχω μιλήσει με τον Περέιρα, τον γνωρίζω και ξέρω πόσες πιθανότητες έχουν να πάνε σε άλλα πρωταθλήματα και να βγάλει περισσότερα χρήματα. Αυτό που μου αρέσει είναι όταν συμφωνούνε ότι θέλουν να είναι πρωταθλητές. Εγώ θέλω αυτούς τους παίκτες, αυτοί είναι οι ποδοσφαιριστές που πρέπει να εκπροσωπούν την ΑΕΚ. Να έχουν όρεξη.

Έχει στο μυαλό του να δουλέψει έναν άλλο σχηματισμό πέρα του 4-4-2;

«Ποτέ δεν έχω παίξει το 4-4-2 και πιστεύω δεν θα το κάνω. Είναι από τα συστήματα που λιγότερο μου αρέσουν. Εμείς πάντα παίζουμε με τρεις μπροστά, πάντα με την υποχρεώση να μαρκάρουμε. Μπορεί να παίξω 4-2-4 και δεν βγει καλά να γίνει 4-4-2.//ΝΚ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ