Χωρίς Μέσι η ολυμπιακή ομάδα της Αργεντινής

Ο Λιονέλ Μέσι ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι μέλος της αποστολής της Αργεντινής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, καθώς δεν είναι πλέον σε ηλικία που μπορεί να παίξει σε κάθε τουρνουά.

Ο 36χρονος επιθετικός της Ίντερ Μαϊάμι προετοιμάζεται αυτή τη στιγμή για την υπεράσπιση του τίτλου του Κόπα Αμέρικα της Αργεντινής, που θα διαρκέσει από τις 20 Ιουνίου έως τις 14 Ιουλίου στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τον Φεβρουάριο, ο προπονητής της Ολυμπιακής ομάδας, Χαβιέ Μασεράνο, είπε ότι ο Μέσι, ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με την Αργεντινή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008, είχε μια πρόσκληση να συμμετάσχει στην ομάδα για το Παρίσι.

«Μίλησα με τον Μασεράνο και η αλήθεια είναι ότι και οι δύο καταλάβαμε την κατάσταση», είπε ο Μέσι στο ESPN.

«Είναι δύσκολο (να σκεφτώ τους Ολυμπιακούς Αγώνες αυτή τη στιγμή) γιατί είμαστε στο Κόπα Αμέρικα. Θα ήταν δύο, τρεις συνεχόμενοι μήνες που δεν ήμουν με τον σύλλογο και περισσότερο από οτιδήποτε άλλο δεν είμαι σε ηλικία για να είμαι σε όλα τα τουρνουά.

Πρέπει να επιλέξω προσεκτικά και θα ήταν υπερβολικό να παίξω δύο συνεχόμενα τουρνουά. Ήμουν πολύ τυχερός που έπαιξα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς τους κέρδισα μαζί με τον Μασεράνο.

Ήταν μια υπέροχη εμπειρία σε ποδοσφαιρικό επίπεδο. Ολυμπιακοί Αγώνες, U20, αναμνήσεις που δεν θα ξεχάσω ποτέ».

Το τουρνουά ποδοσφαίρου ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες διεξάγεται τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Στις ομάδες επιτρέπονται τρεις παίκτες άνω των 23 ετών.//Λ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ