Παρίσι 2024: H αντίστροφη μέτρηση άρχισε

Μετράμε αντίστροφα μέχρι την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων. Ακριβώς 100 μέρες μας χωρίζουν από τους αγώνες του καλοκαιριού.


Με το ταξίδι της φλόγας να αρχίζει από την Ολυμπία και να ταξιδεύει σε ολόκληρη τη χώρα μέχρι να φτάσει στον τελικό προορισμό, τα πάντα είναι έτοιμα για την διεξαγωγή των αγώνων.

Σε 100 μέρες από σήμερα θα δούμε την τελετή έναρξης να διεξάγεται στον Σηκουάνα, έξω από το στάδιο, ενώ υπάρχει και εναλλακτικό πλάνο για πιθανή μεταφορά της τελετής έναρξης στο «Stade de France» για λόγους ασφαλείας.

Κυρίαρχη θέση στη προβολή των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 έχει η ισότητα των φύλων.
«Το Παρίσι 2024 θα είναι οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες στην ιστορία που θα επιτύχουν αριθμητική ισότητα των φύλων στον αγωνιστικό χώρο», ανακοίνωσε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή τον Μάρτιο του 2023.

Στη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση του κόσμου, 5.250 άνδρες και 5.250 γυναίκες πρόκειται να διαγωνιστούν από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου. Επιπλέον, οι τοπικές αρχές και το Παρίσι 2024 έχουν δεσμευτεί να μετονομάσουν τις αθλητικές εγκαταστάσεις με ονόματα επιφανών γυναικών, αντιμετωπίζοντας την τρέχουσα ανισότητα όπου μόνο το ένα τοις εκατό των εγκαταστάσεων στη Γαλλία φέρουν όνομα γυναίκας.//

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ