Ντρισμπιώτη στο ERTNews: «Θέλω να ξεπεράσω τον εαυτό μου στο Παρίσι» (video)

H Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο βάδην μίλησε στην εκπομπή «SportNews», όπου αποκάλυψε τους στόχους της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, ενώ θυμήθηκε στιγμές από το παρελθόν που την στιγμάτισαν, όπως αυτή στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο το 2021.

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη μιλώντας στην Κατερίνα Αναστασοπούλου ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Το πρώτο μετάλλιο σε εκείνη τη διοργάνωση το 2022 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ήταν ασύλληπτο για εμένα! Δεν ήταν ξαφνικό το μετάλλιο υπήρχε μια πορεία πολλών ετών από πριν που δεν είχε τίποτα, υπήρχε το μηδέν πίσω από αυτό. Το μηδέν βέβαια για τους άλλους, για εμένα υπήρχε μια πορεία αγώνων που πέρασε από την περίοδο που σταμάτησα. Από τότε που ξεκίνησα και πάλι η πορεία μου μέρα με τη μέρα ήταν ανοδική.

Για τρίτη φορά θα πάρω μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες και είμαι πολύ υπερήφανη. Δεν λέω ακόμη τι θα πετύχω, θέλω να κάνω μια καλή κούρσα, πρώτα να ευχαριστηθώ τον αγώνα. Βέβαια υπάρχει πολλή πίεση πίσω από όλα αυτά, για να λέμε ότι θα τον ευχαριστηθούμε. Και αν τον ευχαριστηθούμε εμείς, θα το ευχαριστηθείτε και εσείς!

Θέλω να ξεπεράσω τον εαυτό μου σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στο Ρίο το 2016 που ήταν η πρώτη μου φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες ήμουν πάρα πολύ ενθουσιασμένη.

Η διαφορά τότε με τώρα είναι ότι τώρα θα αγωνισθώ την πρώτη μέρα και θα μπορώ να το απολαύσω, να βλέπω δηλαδή άλλους αθλητές να αγωνίζονται.

Η Ολυμπιάδα του Τόκυο με έχει στιγματίσει. Είχα τερματίσει όγδοη, ήταν μια κούρσα γεμάτη τακτική. Προσπαθώ να τα κάνω όλα σωστά, να είμαι ακριβής σύμφωνα και με τον προπονητή μου για να μην ρίχνω μετά ευθύνες αλλού.

Η διαδρομή στο Παρίσι για τα 20 χλμ βάδην θα είναι πολύ όμορφη, στον Πύργο τοτ Άϊφελ.

Στο Όρεγκον το 2022 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ήταν απίστευτο το συναίσθημα που είχα απέναντί μου τα πρότυπά μου και νικούσα! Βλέποντας ότι έφτανα και κέρδιζα τις αθλήτριες που θαύμαζα, ανέβαινα ακόμη πιο πολύ ψυχολογικά.

Όταν τρέχω και μετέχω στους αγώνες δεν αισθάνομαι την ηλικία μου. Τι θα πει είμαι 40 χρονών; Νοιώθω πάρα πολύ καλά! Ο αθλητισμός με έχει ξαναγεννήσει, αισθάνομαι τώρα πολύ καλύτερα απ΄ ότι ήμουν νέα! Η δουλειά μου, η ενασχόλησή μου στον Αθλητισμό είναι το σπίτι μου.

Θα τρελαθώ από τη χαρά μου αν πάρω μετάλλιο στο Παρίσι!».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ