Κουγιουμτσίδης: «Στόχος μου στο Παρίσι είναι το χρυσό μετάλλιο»

Ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης συνεχίζει να εντυπωσιάζει, να «γράφει Ιστορία» και να μας… γεμίζει αυτοπεποίθηση ότι το Παρίσι θα «βαφτεί γαλανόλευκο».

Το «φαινόμενο» της ελληνικής πάλης κατέκτησε το τρίτο διαδοχικό χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U23 κι «έγραψε Ιστορία», καθώς είναι ο μοναδικός Έλληνας που το έχει πετύχει.

Ο νεαρός πρωταθλητής, μίλησε στην σστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης και δεν έκρυψε την χαρά του για το ιστορικό ρεκόρ, αλλά και για το γεγονός ότι «σήκωσε ψηλά» την ελληνική σημαία. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο μεγάλο «στοίχημα» του καλοκαιριού, που είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες και τόνισε ότι θέλει να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο!

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιώργου Κουγιουμτσίδη:

Γιώργο συγχαρητήρια κατέκτησες το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα για μια ακόμη φορά. Πως αισθάνεσαι γι’ αυτήν την επιτυχία; «Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτήν την επιτυχία και θα έλεγα πως αυτή η νίκη μου έδωσε ένα επιπλέον κίνητρο και μια καλή ψυχολογία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Τρία διαδοχικά χρυσά μετάλλια. Μια επίδοση που είναι ιστορική για την Ελλάδα! Πόσο σημαντικό είναι για εσένα το γεγονός ότι «γράφεις Ιστορία»; «Αρχικά για εμένα το πιο σημαντικό είναι να σηκώνω την ελληνική σημαία και να κάνω την οικογένειά μου και τους Έλληνες υπερήφανους. Το τρίτο συνεχόμενο χρυσό είναι μια ανταμοιβή για τους κόπους μου και δείχνει ότι είμαι σταθερός κάθε χρόνο».

Στην διοργάνωση πήρες το χρυσό και δεν έχασες τεχνικό σημείο. Τί σημαίνει αυτό για εσένα; «Το ότι δεν έχασα ούτε ένα σημείο δείχνει ότι η δουλειά μας στα λάθη μου είναι αποτελεσματική. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε πάνω σε αυτά, ώστε να τα ελαττώσω μέσα στον αγώνα».

Μας έδειξες ότι είσαι έτοιμος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τι να περιμένουμε στο Παρίσι; «Αυτοί οι αγώνες ήταν σαν προετοιμασία, για τον απώτερο στόχο μου, τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μαζί με τους προπονητές μου, δουλεύουμε σκληρά για να είμαι έτοιμος για το Παρίσι. Χαίρομαι που είμαι σε καλή κατάσταση. Στόχος μου στο Παρίσι είναι το χρυσό μετάλλιο».

Που θα ήθελες να αφιερώσεις το μετάλλιο σου; «Θα ήθελα να αφιερώσω αυτό το μετάλλιο μου στους προπονητές μου, στην οικογένεια μου και σε όλον τον κόσμο που με στηρίζει και χαίρεται για εμένα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ