Ικανοποιημένος ο Μητσοτάκης από τα έργα υποδομών στο ΟΑΚΑ (video)

Ο πρωθυπουργός της χώρας μαζί με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση, ξεναγήθηκε στους χώρους από τον Γενικό Διευθυντή του ΟΑΚΑ Κωνσταντίνο Χαλιορή για τα βελτιωτικά έργα που έχουν ολοκληρωθεί η βρίσκονται σε στάδιο υλοποίησης.

Δείτε τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Χαίρομαι ιδιαίτερα για τη συνολική προσπάθεια που γίνεται για την αναβάθμιση όλων των αθλητικών υποδομών, 20 χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς του 2004. Είναι πολύ ενθαρρυντικό να βλέπουμε τους πρωταθλητές μας να εκφράζουν ικανοποίηση για τη βελτίωση των συνθηκών προπόνησης. Έχουμε και άλλα πράγματα να κάνουμε. Ακούμε πάντα τις υποδείξεις των πρωταθλητών μας σχετικά με τις προδιαγραφές των εγκαταστάσεων και έτσι όπως πρέπει να γίνουν» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το ΟΑΚΑ είναι βασικά ένας χώρος μαζικής άθλησης. Θέλουμε ακόμα περισσότερο κόσμο. Μου λέγατε 18.000 με 20.000 την ημέρα. Όταν, με το καλό, μπορέσουμε να επισκευάσουμε και τα ανοιχτά γήπεδα και διαμορφώσουμε και τον όλο χώρο πιστεύω ότι η επισκεψιμότητα αυτή θα ανέβει κι άλλο. Και θα κάνουμε πράξη αυτό που ήταν το αρχικό όραμα, το οποίο δυστυχώς κάπου χάθηκε τα χρόνια της κρίσης: το ΟΑΚΑ να είναι πραγματικά το σημείο αναφοράς και ο τόπος συνάντησης του πρωταθλητισμού με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Και βέβαια, και οι κινήσεις οι υπόλοιπες που έχουν γίνει, η παραχώρηση του κλειστού στον Παναθηναϊκό, οι επενδύσεις που γίνονται στα γήπεδα τένις -καθώς τα σπορ ρακέτας τώρα γνωρίζουν μεγάλη άνθηση-, οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει στο κολυμβητήριο, πολύ σημαντικές, και βέβαια, οι υπόλοιπες επενδύσεις οι οποίες θα δρομολογηθούν, νομίζω ότι θα μετατρέψουν το ΟΑΚΑ σε αυτό το οποίο πάντα όλοι μας -και χρησιμοποιώ πρώτο πληθυντικό ως αθλητής- ονειρευόμασταν. Οπότε συγχαρητήρια», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο ΟΑΚΑ έχουν ολοκληρωθεί ή είναι σε φάση υλοποίησης έργα άνω των 62 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων το μεγαλύτερο μέρος προέρχεται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Στις παρεμβάσεις περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η ανακατασκευή του Ολυμπιακού Προπονητηρίου με βάση τις προδιαγραφές Ολυμπιακών αθλημάτων, η ενεργειακή αναβάθμιση του ΟΑΚΑ, στοχευμένες αποκαταστάσεις σε κτιριακές εγκαταστάσεις, η κατασκευή Πολυδύναμου Αθλητικού Κέντρου και τοίχων αναρρίχησης με συνοδευτικές υποδομές, η αντικατάσταση των ταρτάν στο κεντρικό στάδιο, στα βοηθητικά γήπεδα και στο κλειστό Ολυμπιακό Προπονητήριο, καθώς και η αναμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου.

Ταυτόχρονα, ολοκληρώνεται η κατάρτιση στρατηγικού και επιχειρησιακού σχεδίου και η εκπόνηση μελέτης βιωσιμότητας του ΟΑΚΑ, με στόχο την αξιοποίηση και ανάπτυξη του Ολυμπιακού συγκροτήματος ώστε να λειτουργεί βιώσιμα και να αναδειχθεί σε έναν σύγχρονο αστικό προορισμό αθλητισμού, πολιτισμού και ψυχαγωγίας.//ΔΜ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ