Η Παγκόσμια ομοσπονδία απέκλεισε τον Φρερ από το Παρίσι

Ο Γάλλος μαραθωνοδρόμος δεν θα έχει την δυνατότητα να αγωνιστεί στο Παρίσι, καθώς λίγες μέρες πριν το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη ενημερώθηκε για τον διετή αποκλεισμό του.

Ο Μεντί Φρερ πρόκειται να χάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες αφού του επιβλήθηκε ποινή δύο ετών από την παγκόσμια ομοσπονδία Στίβου (World Athletics) για αδίκημα ντόπινγκ, δήλωσε την Τρίτη (9/7) ο δικηγόρος του. Ο 27χρονος φέρεται να έχασε τρία τεστ αντιντόπινγκ σε διάστημα 12 μηνών, παραβιάζοντας επομένως τον σχετικό κανονισμό.

Ο Φρερ θα προσφύγει στο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο, δήλωσε ο δικηγόρος Λοράν Φελούς: «Η πειθαρχική επιτροπή της παγκόσμιας ομοσπονδίας Στίβου απέκλεισε τον κ. Φρερ για δύο χρόνια», είπε ο Φελους στο Reuters. «Ο κ. Φρερ φυσικά σκοπεύει να διεκδικήσει τα δικαιώματά του ενώπιον του Αθλητικού Διαιτητικού Δικαστηρίου μέσω μιας ταχείας διαδικασίας προκειμένου να λάβει διαιτητική απόφαση πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων ή τουλάχιστον πριν από τη διοργάνωση του μαραθωνίου», πρόσθεσε.

Ο Μαραθώνιος του Παρισιού 2024 είναι προγραμματισμένος για τις 10 Αυγούστου. Το ρεκόρ του Φρερ στο Μαραθώνιο είναι δύο ώρες πέντε λεπτά και 43 δευτερόλεπτα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ