Ζούγρης: «Το απίστευτο γίνεται αληθινό»

Η Εθνική Νέων Ανδρών ολοκλήρωσε το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας της στο Ηράκλειο Κρήτης και μετά από μια μικρή «παρένθεση» στην Αθήνα με προπονήσεις, θα αναχωρήσει με προορισμό την Κωνσταντινούπολη, όπου θα πάρει μέρος σε Διεθνές Τουρνουά (17-21/7).

Ο Βαγγέλης Ζούγρης, μέλος της καλύτερης πεντάδας του Ευρωμπάσκετ U20 πέρυσι, είναι έτοιμος για μία ακόμη πρόκληση, όντας πλέον από τους… παλιούς της ομάδας: Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών 2024 που θα διεξαχθεί στην Γκντίνια.

-Πώς σου φαίνεται η επιστροφή στην Νέων Ανδρών;

– Κάθε φορά που επιστρέφω για να αγωνιστώ με το εθνόσημο είναι πάντα ξεχωριστή. Φέτος είναι η τελευταία μου χρόνια στις “μικρές” εθνικές και είμαι πολύ χαρούμενος, αλλά και στεναχωρημένος που τελειώνει σιγά σιγά αυτό το ταξίδι».

-Τι φέρνεις από την περσινή επιτυχημένη… χάλκινη χρονιά στη φετινή;

-Πιστεύω εγώ και όσα παιδιά είμαστε από πέρυσι στην ομάδα , φέρνουμε μαζί μας την γνώση του τι χρειάζεται για να πετύχουμε κάτι ξεχωριστό για ακόμη μια φορά».

-Στους συμπαίκτες σου που δεν ήταν πέρυσι στην Εθνική Ομάδα τι θα έλεγες να κάνουν και να μην κάνουν;

-Θα έλεγα να έχουν υπομονή. Η διαδικασία της προετοιμασίας είναι πολύ επίπονη και συχνά μας φέρνει στα όριά μας. Η αρετή της υπομονής πιστεύω είναι η πιο σημαντική σε αυτή τη περίοδο. Από την άλλη  θα τους έλεγα να μην αποθαρρύνονται , όπως ανέφερα παραπάνω όλη αυτή η διαδικασία σε συνδυασμό με κάποιες “κακές” προπονήσεις μπορεί να κάνει τον κάθε ένα από εμάς να αναθεωρήσει προς στιγμή τους λόγους που πιεζόμαστε τόσο καιρό και να μας αποθαρρύνουν .

Αυτό βέβαια είναι κάτι που πρέπει να αποφύγουμε, καθώς από εμπειρία γνωρίζουμε πως ο δρόμος προς μια επιτυχία έχει πολλές… λακκούβες αλλά πρέπει πάντα χωρίς να απογοητευόμαστε να τις αποφεύγουμε και να προχωράμε.

-Πιστεύεις πως μπορούμε να έχουμε μία ακόμη επιτυχία φέτος το καλοκαίρι;

-Αυτός είναι ο στόχος!

-Από «μικρός» στην Εθνική Εφήβων πριν από δύο χρόνια είσαι ο… παλιός μαζί με τον Νίκο Πλώτα στη Νέων Ανδρών. Πώς σου φαίνεται;

-Είναι πολύ συγκινητικό . Πραγματικά δεν θα το πίστευα αν το άκουγα πριν λίγα χρόνια . Πιστεύω ούτε ο Νίκος ! Αυτό βέβαια πέρα από συγκινητικό είναι και ενθαρρυντικό, καθώς μου θυμίζει ακόμα μια φορά πως το απίστευτο γίνεται αληθινό.

-Είμαστε έτοιμοι για τα πρώτα αγωνιστικά τεστ στην Πόλη;

-Όλοι μας έχουμε δώσει τα πάντα μέχρι τώρα στη προετοιμασία της Κρήτης . Πιστεύω θα δείξουμε μια πολύ καλή και υποσχόμενη εικόνα!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ