Ζωηρού: «Στόχος του Αθηναϊκού να αναδειχθούν νέα παιδιά»

 

H προπονήτρια του ιστορικού σωματείου του Βύρωνα μίλησε σε εκπομπή του EOK WebRadio για την επάνοδο της ομάδας της στα “σαλόνια” της Α1 Γυναικών και ανέλυσε τους στόχους της.

Αναλυτικά όσα δήλωσε η Ισμήνη Ζωηρού:

Για το λόγο που επέστρεψε στο μπάσκετ γυναικών, τόνισε: «Πάντα το είχα στο μυαλό μου. Δυστυχώς εδώ στον ελληνικό χώρο ξέρουμε ότι στις γυναίκες λίγο δύσκολα δίνουν βήμα στα ανδρικά. Δεν είχα κανένα παράπονο ως βοηθός και γενικά ήμουν πολύ ευχαριστημένη απ’ αυτόν το χώρο, αλλά μετά για να γίνεις πρώτη προπονήτρια είναι πολύ δύσκολο. Ήθελα να δοκιμάσω και ως πρώτη. Έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο στην απόφασή μου ότι με κάλεσε ο κόουτς Δεσποτάκης στην Εθνική Νέων Γυναικών, οπότε μπήκα σ’ αυτό ξανά και με ιντρίγκαρε λίγο».

Για τον σχεδιασμό ενόψει της νέας σεζόν, δήλωσε: «Έχουμε 1-2 κενά τα οποία προσπαθούμε να καλύψουμε. Σε γενικές γραμμές πιστεύω ότι έγινε καλή δουλειά, γιατί έμεινε ο περσινός «κορμός», πήραμε 2 ξένες και είμαστε σε συζητήσεις με τη Ζωή Κεχαγιά, όπου υπάρχει επιθυμία και απ’ τις δύο πλευρές να παίξει άλλη μία χρονιά. Ένα κεφάλαιο σαν τη Ζωή είναι πολύ σημαντικό για κάθε ομάδα, ειδικά όταν ο μέσος όρος ηλικίας του ρόστερ είναι χαμηλός. Είναι ευτυχία για έναν οργανισμό να έχει μια παίκτρια σαν τη Ζωή. Ελπίζουμε ότι αυτό θα έχει αίσιο τέλος. Σε γενικές γραμμές τα πράγματα πάνε καλά».

Για τον στόχο του Αθηναϊκού, ανέφερε: «Το πιο σημαντικό είναι ότι αυτό που ενδιέφερε απ’ την αρχή τους διοικούντες δεν είναι τα αποτελέσματα αυτά καθ’ αυτά, αλλά να βγουν παιδιά, είτε είναι απ’ τις ακαδημίες τους, είτε τα περσινά παιδιά που ανέβασαν την ομάδα, είτε τα παιδιά που αποκτήσαμε. Απ’ την πρώτη στιγμή που με προσέγγισαν οι άνθρωποι μου είπαν ότι δεν είναι τα αποτελέσματα αυτά που τους ενδιαφέρουν. Φυσικά ο στόχος της παραμονής πάντα είναι σ’ αυτούς της ομάδας, αλλά το σημαντικό είναι να χαρούν τα παιδιά, να ευχαριστηθούν το μπάσκετ και να παίξουν ωραίο μπάσκετ. Εμάς μας νοιάζει κυρίως ν’ αναδειχθούν τα νέα παιδιά και να ξέρουν ότι στον Αθηναϊκό θα βρουν χώρο, αλλά και να το ευχαριστηθούμε, να τελειώσει η χρονιά και ό,τι κι αν έχει γίνει να πούμε ότι το ευχαριστηθήκαμε».

Για τη δουλειά που γίνεται στον Αθηναϊκό, είπε: «Η κατάκτηση του Γιούροκαπ στο παρελθόν ήταν η κορυφαία στιγμή, όχι μόνο του Αθηναϊκού, αλλά και όλου του ελληνικού μπάσκετ. Εγώ έχω ξεκινήσει απ’ τον Αθηναϊκό την καριέρα μου ως αθλήτρια, οπότε για εμάς ήταν κάτι κορυφαίο και ανεπανάληπτο. Ο Αθηναϊκός προσπαθεί πλέον εδώ και χρόνια να βρει το δρόμο του και νομίζω ότι το κάνει όχι μόνο επειδή ανέβηκε στην Α1, αλλά επειδή, απ’ όσο γνωρίζω, εδώ και λίγο καιρό είναι πολύ νοικοκυρεμένο το σωματείο και έχει ξεκινήσει έχοντας μια πολύ συγκεκριμένη φιλοσοφία».//Γ.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ