Ζαγκλής: «Οι κανονισμοί δεν μας υποχρεώνουν να “απλώσουμε” τα τέσσερα τουρνουά»

Ο γενικός γραμματέας της FIBA εξήγησε τους λόγους που η ομοσπονδία θα λάβει υπόψη σχετικά για τα Προολυμπιακά Τουρνουά και τις χώρες που θα τα φιλοξενήσουν.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση του Mundobasket, ο γενικός γραμματέας της FIBA απάντησε σε διάφορα ζητήματα που του έγινε σε ΜΜΕ της Μανίλα. Ένα από τα βασικά σημεία ενδιαφέροντος που τέθηκαν ήταν τα Προολυμπιακά Τουρνουά του 2024 (2-7 Ιουλίου) και πού θα διεξαχθούν αυτά, με τον κ. Ζαγκλή να τονίζει πως αυτό εξαρτάται από τις χώρες που θα καταθέσουν αίτημα για να τα φιλοξενήσουν, χωρίς να σημαίνει απαραίτητα πως θα μοιραστούν σε διαφορετικές ηπείρους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του γενικού γραμματέα της FIBΑ:

«Εξαρτάται από τους υποψηφίους και τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου. Αυτή είναι η απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα. Οι κανονισμοί δεν μας υποχρεώνουν να “απλώσουμε” τα τέσσερα τουρνουά. Σε επίπεδο πολιτικής θα ήταν καλό να τα “απλώσουμε” αν έχουμε υποψηφιότητες από αρκετές ηπείρους, αλλά πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να δούμε ποιες υποψηφιότητες έχουμε, όπως επίσης ποιες συνθήκες.

Είναι σημαντικό για μας να έχουμε υψηλού επιπέδου συνθήκες για τους παίκτες. Είναι κάτι που θα γίνει πολύ κοντά στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπως καταλαβαίνετε. Επί τη ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω τη ΔΟΕ για τη συνεργασία στο κομμάτι της χρονικής στιγμής που διεξάγεται το Προολυμπιακό.

Θα δούμε ποιες υποψηφιότητες θα έχουμε και ποιες συνθήκες θα διαμορφωθούν. Ξαναλέω, σε επίπεδο πολιτικής, θα ήταν καλό να μην γίνουν όλα τα τουρνουά σε μία ήπειρο, αλλά είναι κάτι που δεν εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς. Πρέπει να δούμε».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ