Υπόκλιση στον Μέγα Γκάλη | Δάκρυσε ο Θεός…

Τι έκανε την μπάλα ο Θεός; Θερμή υποδοχή από το κοινό του ΟΑΚΑ τη στιγμή που έσβηναν τα φώτα και έκανε την είσοδό του, εκείνος που άλλαξε την ιστορία του Ελληνικού μπάσκετ. Ήταν η μαγική στιγμή που αποθέωνε τον Νίκο Γκάλη, όταν πατούσε το παρκέ του Ολυμπιακού Σταδίου και ο “γκάγκστερ” λύγιζε με δάκρυα στα μάτια.

Ο Θεός του μπάσκετ συγκινημένος, έδινε την αίσθηση ότι ήταν έτοιμος να αλλάξει ρούχα για να φορέσει τη γαλανόλευκη με το νούμερο 4 η οποία πλέον μπαίνει στο πάνθεον της ιστορίας. Την στιγμή της εισόδου του Γκάλη, ανέβαινε στην οροφή η φανέλα που τιμήθηκε με ιδρώτα και επιτυχίες για τουλάχιστον δύο δεκαετίες.

Υπόκλιση στον Μέγα Γκάλη | Δάκρυσε ο Θεός…
EUROKINISSI

Συνθήματα που δονούσαν τα γήπεδα την δεκαετία του ’80 και του ’90, ακούγονταν διαρκώς, ακόμα και από φιλάθλους που δεν είχαν γεννηθεί όταν ολοκλήρωνε την λαμπρή πορεία του. Παρόντες, αρκετοί πρώην συμπαίκτες από τη θέση των επισήμων αναπολούσαν μοναδικές στιγμές με το εθνόσημο στο στήθος ως συμπαίκτες του Γκάλη. Μεταξύ, άλλων, παρόντες ήταν οι Χριστοδούλου, Φιλίππου, Ανδρίτσος, Σταυρόπουλος, Λινάρδος, Ρωμανίδης και Ελληνιάδης.

Υπόκλιση στον Μέγα Γκάλη | Δάκρυσε ο Θεός…
EUROKINISSI

Όμοια στάση και από νεαρούς παίκτες της Εθνικής που μόνο μέσω βίντεο είχαν δει προσπάθειες του Νίκου Γκάλη, έβλεπαν με δέος το ιερό τέρας του μπάσκετ και χειροκροτούσαν σε κάθε στιγμή της λαμπρής και συνάμα λαμπερής γιορτής προς τιμήν του Νικ.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ