Ξεκάθαρη στην υπόθεση Κορομηλά-Ρίζικ η Ένωση διαιτητών Euroleague

H UEBO εξέδωσε ανακοίνωση σήμερα (04/08) σχετικά με την καταγγελία του διαιτητή Μίκολα Αμπρόσοφ για απόπειρα δωροδοκίας του, στον τελικό του EuroCup του 2021, μεταξύ της Μονακό και της Ούνικς Καζάν.

Η Ένωση διαιτητών της Euroleague στηρίζει απόλυτα τα μέλη της και έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην ηθική των Κορομηλά και Ρίζικ εκδίδοντας σχετική ανακοίνωση, την ίδια στιγμή που η Euroleague άνοιξε φάκελο για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Η ανακοίνωση:

«Αναφορικά με τις πρόσφατες καταγγελίες που έγιναν δημόσια από τον πρώην διαιτητή, κ. Μίκολα Αμπρόσοφ, εναντίον δύο μελών της UEBO και ισχυρίζονται μια απόπειρα δωροδοκίας, εμείς επιθυμούμε να διευκρινίσουμε τη στάση μας επί του θέματος:

1. Η UEBO έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην ηθική των σημερινών μελών της.

2. Εκ των προτέρων, οι ισχυρισμοί που δημοσιεύονται από τον κ. Μίκολα Αμπρόσοφ φαίνονται εντελώς ψευδείς και έγιναν ως μέρος της προσωπικής του υπόθεσης και συμφερόντων να προκαλέσει ζημιά στην Ευρωλίγκα, στα μέλη της UEBO και στους δύο συναδέλφους μας που δέχθηκαν τις κατηγορίες.

3. Η εντύπωσή μας βασίζεται στα ακόλουθα απλά γεγονότα:

• Δεύτερον, πρέπει να γίνει γνωστό ότι οι ισχυρισμοί αυτοί προέρχονται από πρόσωπο που κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε από την FBU για δωροδοκία λόγω λήψης χρημάτων από υφισταμένους του και για προσποίηση υπογραφής σε επίσημο έγγραφο.

• Τρίτον, δύσκολα μπορεί να είναι σύμπτωση ότι αυτός ο ισχυρισμός δημοσιεύτηκε μόνο λίγες ημέρες αφότου ο κ. Αμπρόσοφ έλαβε επίσημη επιστολή από την EB, με την οποία αρνήθηκε το αίτημά του να επιστρέψει στη διαιτησία σε αγώνες EB.

4. Η UEBO σέβεται τις αποφάσεις που έλαβε η EB για τη διεξαγωγή επίσημης έρευνας σε αυτή την υπόθεση, προκειμένου να προστατεύσουν την ακεραιότητα του παιχνιδιού, και να καθαρίσουν τυχόν πιθανές υποψίες γύρω από τη δουλειά μας ως διαιτητές που είναι το βασικότερο μέλημά μας.

5. Η UEBO παραμένει σταθερή στη δέσμευσή της για προστασία του επαγγελματισμού, της ακεραιότητας και της δικαιοσύνης των μελών μας και να συνεργαστούμε για κάθε ενέργεια που απαιτείται για την άρση τυχόν υποψιών και καταγγελίες».//ΜΛ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ