Τσορμπατζόγλου: «Εμείς… μιλάμε στο γήπεδο»

 

Το Αιγάλεω κέρδισε με 72-66 στην παράταση τον Πρωτέα Βούλας εκτός έδρας, σε αγώνα για την 21η αγωνιστική του 1ου ομίλου της National League 1 και ο γκαρντ των νικητών, σχολίασε την τεράστια νίκη της ομάδας του. 

Αναλυτικά όσα ανέφερε στο EOK Web Radio:

Για την έως τώρα πορεία τους και τον στόχο που έθεσαν στην αρχή της σεζόν: «Επειδή η ομάδα στήθηκε πάρα πολύ αργά φέτος, κάναμε στα μέσα Σεπτέμβρη την πρώτη μας προπόνηση, λέγαμε όλοι ότι πάμε να έχουμε μια καλή θέση στα play-out. Είχαμε στόχο, δηλαδή, να έχουμε μια πορεία κάπως αξιόλογη. Στο πρώτο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, όπου είχαμε και κάποιες δυσκολίες με τους προπονητές που δε μπορούσαν να είναι στον πάγκο, είχαμε κάποιες ενδείξεις ότι θα είναι μια δύσκολη χρονιά. Όσο περνούσε ο καιρός και κάναμε νίκες οι στόχοι μας άλλαξαν».

Για το ποια νίκη τούς άλλαξε τις φιλοδοξίες: «Ήταν η εντός έδρας νίκη απέναντι στα Φανάρια Νάξου. Εκεί σκεφτήκαμε ότι ίσως και να έχουμε δυνατότητες να κάνουμε παραπάνω πράγματα».

Για το μέχρι πού φτάνουν οι φιλοδοξίες τους πλέον: «Κάθε παιχνίδι είναι μοναδικό, κοιτάμε μόνο το επόμενο. Μόνο έτσι θα έρθει το αποτέλεσμα. Αν αυτό το αποτέλεσμα μάς φέρει στην πρώτη δυάδα και πάμε κατευθείαν στον ημιτελικό, καλοδεχούμενο. Αν όχι, πάλι θα κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι».

Για το ρόστερ του Αιγάλεω: «Ευτυχώς έχουμε πολύ έμπειρους παίκτες, όπως ο Αλέξης Κυρίτσης, ο Γιάννης Μαλτέσιος, που έχουν και γνώση αυτής της κατηγορίας. Έχουμε παίκτες που είναι πιο μεγάλοι σε ηλικία από κάποιους άλλους και μπορούν να ηγηθούν, να μας δώσουν συμβουλές, να δώσουν λίγο ρυθμό στην ομάδα και όλα αυτά. Και τα παιδιά απ’ τον πάγκο δίνουν πράγματα όταν μπαίνουν. Έχουμε μια ολοκληρωμένη ομάδα θεωρώ και έχουμε δυνατότητες».

Για τους ρόλους στην ομάδα: «Έχουμε ρόλους, αλλά έχουμε και ικανότητες. Οι παίκτες σε ατομικά χαρακτηριστικά είναι πάρα πολλοί καλοί. Έχουμε και ένα πολύ καλό προπονητικό team, τον προπονητή Κώστα Σορώτο, που είναι πολλά χρόνια στο άθλημα, και βοηθό τον Δημήτρη Φράτα, οι οποίοι μπορούν να μας καθοδηγήσουν. Έχουν βάλει ρόλους στην ομάδα κι έτσι μάς βγάζουν το 100%. Όλοι ξέρουμε ότι μπορούμε να βασιστούμε στον άλλον. Σε ένα παιχνίδι θα είμαι καλός εγώ, σε κάποιο άλλο ο Τζάιδας, σε άλλο ο Ζαραϊδώνης, ο Κυρίτσης, ο Μαλτέσιος, δε βασιζόμαστε αποκλειστικά σε έναν παίκτη. Σαν σύνολο μπορούμε να καλύψουμε μια απουσία».

Για το ότι πολλοί δεν τους πίστευαν στην αρχή της σεζόν: «Πολλοί δε μας είχαν φαβορί καν για play-offs, αλλά εμείς “μιλάμε” μες στο γήπεδο. Θα δείξουμε τι αξίζουμε μες στο γήπεδο, εκεί θα κάνουμε αυτά που μπορούμε, εκεί θα δείξουμε τη δύναμή μας, το πόσο δουλεύουμε. Πάντα θα υπάρξουν αρνητικά σχόλια και άτομα που θα λένε διάφορα, αλλά εμείς προσπαθούμε να μην τους ακούμε και να συνεχίζουμε να παίζουμε το μπάσκετ που ξέρουμε να παίζουμε σαν ομάδα. Αυτά τα σχόλια μας συσπειρώνουν σαν ομάδα και μας δίνουν κίνητρο ν’ αποδείξουμε το αντίθετο».


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ