Η ομάδα του κόουτς Λημνιάτη πέρασε από τη Νίκαια με μία επίδοση που είναι με διαφορά η μεγαλύτερη της φετινής χρονιάς, όπως αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ στο αφιέρωμά του.
Αναλυτικά όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ:
«Το Λαύριο πέρασε από τη Νίκαια με μία επίδοση που είναι με διαφορά η μεγαλύτερη της φετινής σεζόν. Επιβλήθηκε του Ιωνικού καλύπτοντας τη διαφορά των 20 πόντων με την οποία βρέθηκε πίσω στο ημίχρονο (51-31) και σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ανατροπή της περιόδου.
Η ομάδα της λαυρεωτικής ξεπέρασε την ανατροπή των 14 πόντων που έκανε στη 2η αγωνιστική η Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό επί του Κολοσσού H Hotels, όταν βρέθηκε πίσω με 19-33 στο 20:49 αλλά νίκησε με 59-57.
Η ανατροπή της ομάδας του Γιώργου Λημνιάτη ήρθε μέσα από την εντυπωσιακή επίδοση των 59 πόντων του δεύτερου ημιχρόνου, που πλησίασε στο ρεκόρ της φετινής σεζόν αφού 60 πόντους είχε ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με την ΑΕΚ για την 11η αγωνιστική.
Η ομάδα της λαυρεωτικής πάντως ισοφάρισε το ρεκόρ μεγαλύτερης διαφοράς ενός ημιχρόνου στη σεζόν, με το +28 που σημείωσε (31-59) αφού το ίδιο είχε ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο του εντός έδρας αγώνα του με τον Ιωνικό (48-20).
Το Λαύριο Megabolt σημείωσε δύο συνεχόμενες νίκες για τρίτη φορά στη σεζόν, αφού προηγήθηκε και εκείνη στην Καρδίτσα. Το ίδιο είχε κάνει στο αντίστοιχο «πακέτο» του πρώτου γύρου κόντρα στον Ιωνικό και την Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό αλλά και στη 16η και στη 17η αγωνιστική απέναντι στην ΑΕΚ εκτός και τον Απόλλωνα Carna εντός έδρας.
Φτάνοντας τις τρεις εκτός έδρας νίκες, το Λαύριο Megabolt απέφυγε την ισοφάριση του χειρότερου ρεκόρ της ιστορίας του στην Basket League. Είχε ρεκόρ 2-11 στην κανονική περίοδο των σεζόν 2015-16 και 2018-19».
Σε ατομικό επίπεδο…
«*Εμφάνιση καριέρας μπορεί να χαρακτηριστεί αυτή που έκανε χθες ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης. Ο διεθνής γκαρντ σημείωσε ατομικά ρεκόρ πόντων (24), τριπόντων (5) και ranking (25). Οι προηγούμενες καλύτερες επιδόσεις του ήταν εκείνες των 17 πόντων –πέρυσι στο Λαύριο-Προμηθέας- των τεσσάρων τριπόντων –πέρυσι στο Λαύριο-Ηρακλής και φέτος στο Λαύριο-Περιστέρι- και του 19 στο ranking –στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό.
Ο Νικολαΐδης μάλιστα, σημείωσε τη 15η επίδοση απόλυτης ευστοχίας στα δίποντα (4/4) μεταξύ των παικτών που είχαν 20+ πόντους. Είναι ο πρώτος παίκτης του Λαυρίου Megabolt που μπήκε σε αυτήν τη λίστα.
*Ο κορυφαίος, βάσει ranking, του Λαυρίου, ο Σίριλ Λάνγκεβαϊν έκανε την καλύτερη εμφάνιση του στη σεζόν έχοντας 26 στο σύστημα αξιολόγησης ενώ είχε 24 στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Ο Αμερικανός δεν είχε φτάσει σε επίδοση 20 πόντων στις πρώτες 11 εμφανίσεις του και το έκανε σε δύο συνεχόμενες αφού μετά τους 21 που είχε στην Καρδίτσα, σημείωσε 26 στο χθεσινό παιχνίδι. Είναι εντυπωσιακή μάλιστα η συνολική επίδοση του στα δίποντα σε αυτά τα δύο ματς στα οποία μέτρησε 21/25! 11/13 είχε χθες και 10/12 στην Καρδίτσα.
Τα 11 εύστοχα δίποντα του Λάνγκεβαϊν είναι και νέο ρεκόρ για τη φετινή Basket League. Το προηγούμενο το μοιραζόταν με τους Λουκά Μαυροκεφαλίδη και Γιώργο Παπαγιάννη που είχαν από 10 στην 4η και στην 6η αγωνιστική αντίστοιχα.
*Ο Σάβιον Φλαγκ είχε 13 πόντους και 10 ριμπάουντ. Έτσι έγινε ο τέταρτος παίκτης στη φετινή Basket League μετά τους Μπίλαν, Γκούντγουϊν και Μίτσελ που έφτασε στα 5+ double-double. Ο Αμερικανός φόργουορντ μάλιστα, συνδύασε τα τρία από τα πέντε που σημείωσε, με επίδοση 5+ ασίστ.
Με αυτό το double-double, το Λαύριο Megabolt έφτασε στα οχτώ –όπως και ο Ιωνικός- και έτσι οι δύο ομάδες ανέβηκαν στην 3η θέση της λίστας, πίσω μόνο από τον Άρη (13) και το Περιστέρι bwin (10)».
Ο Ιωνικός στο ιστορικό Top-5 των επιθετικών ριμπάουντ
«Παρά το αρνητικό αποτέλεσμα, ο Ιωνικός έβαλε το όνομα του, μέσα από το χθεσινό παιχνίδι με το Λαύριο Megabolt, στη λίστα των πέντε κορυφαίων επιδόσεων επιθετικών ριμπάουντ στην ιστορία της Basket League. Οι Νικαιώτες είχαν 25 επιθετικά ριμπάουντ και αυτή είναι η 5η κορυφαία επίδοση του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Το ιστορικό ρεκόρ έχει ο Άρης από τις 26 Νοεμβρίου και το εντός έδρας παιχνίδι του με την Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό.
Μέσα από αυτή τη σπουδαία επίδοση προέκυψε μία ακόμη για τον Ιωνικό που σημείωσε ρεκόρ περιόδου με τους 28 πόντους που είχε από τα επιθετικά ριμπάουντ. Ξεπέρασε έτσι την επίδοση των 26 που είχαν ο Κολοσσός H Hotels στο εντός έδρας παιχνίδι του με την ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός στο εκτός έδρας παιχνίδι του με τον Απόλλωνα Carna.
Ακόμη σε ομαδικό επίπεδο, αυτή ήταν η έκτη συνεχόμενη ήττα του Ιωνικού από τις 12 Φεβρουαρίου όταν ηττήθηκε εκτός έδρας από τον Ολυμπιακό. Πρόκειται για το μεγαλύτερο αρνητικό σερί του στη σεζόν αφού είχε κάνει και ένα σερί πέντε ηττών από τη 2η μέχρι και την 6η αγωνιστική, όχι όμως και συνολικά το μεγαλύτερο του στην κατηγορία. Στην περσινή σεζόν οι Νικαιώτες είχαν γνωρίσει εννιά σερί ήττες από τις 15 Δεκεμβρίου 2021 μέχρι τις 26 Μαρτίου 2022».
Σε ατομικό επίπεδο…
«*Ο Ραϊσόν Σίμονς, αν και άστοχος εντός πεδιάς (4/14), είχε «γεμάτη» στατιστική με 14 πόντους, επτά ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ. Τα επτά ριμπάουντ του μάλιστα αποτελούν ατομικό ρεκόρ αφού πριν το χθεσινό παιχνίδι δεν είχε ξεπεράσει τα πέντε. Οι ασίστ όμως ήταν εκείνες που τον οδήγησαν σε ένα πιο ξεχωριστό επίτευγμα.
Με τις επτά που είχε στο χθεσινό παιχνίδι, ο Αμερικανός γκαρντ έφτασε στις 89 και έγινε ο 3ος πασέρ στη διαδρομή του Ιωνικού στην Basket League. Για να συμβεί αυτό ξεπέρασε τον Βαγγέλη Μάντζαρη που αποχώρησε έχοντας 83 ασίστ. Οι 89 ασίστ του Σίμονς είναι οι περισσότερες που είχε παίκτης του Ιωνικού σε μία σεζόν αφού ξεπέρασε την επίδοση των 83 του Μάντζαρη και των 80 που είχε πέρυσι ο Γιάννης Αθηναίου.
Μπροστά του στη λίστα των κορυφαίων πασέρ του Ιωνικού στην κατηγορία είναι μόνο ο Ντάνιελ Χάμιλτον (95) και ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης (121).
*Ο Ντάντε Χόκινς είχε μία παραγωγική εμφάνιση τελειώνοντας το παιχνίδι με 13 πόντους και 10 ριμπάουντ. Έτσι έγινε ο 7ος παίκτης του φετινού Πρωταθλήματος που έφτασε στα 4+ double-double. Ο Αμερικανός μάλιστα σημείωσε το 5ο πιο γρήγορο double-double της σεζόν αφού έμεινε στο παρκέ για 21:27.
Δεδομένου ότι και ο Φλαγκ έφτασε σε double-double από την πλευρά του Λαυρίου Megabolt, αυτό ήταν το 9ο παιχνίδι του φετινού Πρωταθλήματος στο οποίο υπήρξε τέτοια επίδοση και από τις δύο ομάδες. Ένα από τα προηγούμενα οχτώ ήταν εκείνο του πρώτου γύρου (Σίριλ Λάνγκεβαϊν 12π, 14ρ. – Λουκάς Μαυροκεφαλίδης 21π, 12ρ).
Με τους 13 πόντους του μάλιστα, ο Χόκινς μπήκε στην πρώτη 10άδα των σκόρερ του Ιωνικού στην κατηγορία. Έφτασε στους 218 και ανέβηκε στην 9η θέση της λίστας αφού ξεπέρασε τον Τζαμάλ Τζόουνς (205) και τον Βασίλη Τολιόπουλο (209).
Ο Χόκινς σημείωσε παράλληλα την 22η διψήφια επίδοση ριμπάουντ από παίκτη που έμεινε χωρίς στατιστικό λάθος. Θέση στην ίδια λίστα έχει από τη 18η αγωνιστική και ο Άνχελ Καστίγιο Νούνιεζ που είχε 10 επίσης ριμπάουντ και κανένα λάθος, στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Απόλλωνα Carna.
*Ο Νταβόντε Λέισι είχε 0/7 τρίποντα. Ήταν μόλις η τέταρτη μηδενική επίδοση εύστοχων τριπόντων του φετινού Πρωταθλήματος, μεταξύ των παικτών που επιχείρησαν τουλάχιστον επτά σουτ».