Το Κατάρ θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ 2027

Μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου του 2022, η ασιατική χώρα ετοιμάζεται σε τέσσερα χρόνια να διοργανώσει το Mundobasket, όπως ανακοίνωσε η FIBA.

Το Κατάρ είναι αυτό που θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ 2027 σύμφωνα με τη FIBA, με την ασιατική χώρα να λαμβάνει και τη μεγάλη διοργάνωση του μπάσκετ μετά από αυτή του ποδοσφαίρου το χειμώνα του 2022.

Υπενθυμίζεται ότι η φετινή διοργάνωση θα φιλοξενηθεί σε Φιλιππίνες, Ιαπωνία και Ινδονησία από τις 25 Αυγούστου μέχρι και τις 10 Σεπτεμβρίου, ενώ ο Γενικός Γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής, μίλησε για το θέμα αυτό συγχαίροντας την μπασκετική Ομοσπονδία του Κατάρ.//Γ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ανδρέας Ζαγκλής:

«Θα ήθελα να συγχαρώ την μπασκετική Ομοσπονδία του Κατάρ για την πετυχημένη της προσφορά και είμαστε αισιόδοξοι ότι η διοργάνωση θα έχει την υψηλότερη ποιότητα εντός και εκτός παρκέ.

Ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι οι άνθρωποι που αναλαμβάνουν αυτή την διοργάνωση έχουν ικανότητες, εμπειρία και καλό ιστορικό, έχοντας φιλοξενήσει μεγάλες διοργανώσεις και στο παρελθόν σε πολλά ολυμπιακά αθλήματα.

Επιπλέον, το γεγονός ότι θα έχουμε όλες, και τις 32 ομάδες στην ίδια πόλη για το Παγκόσμιο Κύπελλο, θα παρουαιάσει μία μοναδική ευκαιρία για τους φιλάθλους να προσαρμόσουν την εμπειρία του Παγκοσμίου Κυπέλλου, παρακολουθώντας πολλά περισσότερα ματς δια ζώσης, συγκριτικά με κάθε άλλη παρόμοια διοργάνωση τα τελευταία 20 χρόνια. Πιστεύω ότι το 2027 η Ντόχα, θα είναι μία ξεχωριστή εμπειρία για το κορυφαίο γεγονός της FIBA».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ