Ταυρόπουλος: «Η παρουσία και ο χαρακτήρας του Φάνη με βοήθησε | Λειτουργούσαμε ως οικογένεια και τα καταφέραμε»

 

Ο τεχνικός του Πανιωνίου μίλησε στο ertsports.gr μετά την επιτυχημένη χρονιά του “Ιστορικού”, την φετινή πορεία της ομάδας, τον Φάνη Χριστοδούλου, τον κόσμο, αλλά και την επόμενη μέρα του συλλόγου. 

Ο Πανιώνιος εδώ και λίγες μέρες βρίσκεται στην Elite League. Μία ομάδα, ένας κόσμος, μία ιστορία που αργά, αλλά με σταθερά βήματα επανέρχεται στις μεγάλες κατηγορίες του ελληνικού μπάσκετ. Ο “Ιστορικός” παρόλο που βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στη σειρά με την Μύκονο, κράτησε απώρθητο το «Ανδρέας Βαρίκας» και πανηγύρισε την άνοδο. Ο αρχιτέκτονας της μεγάλης επιτυχίας, Περικλής Ταυρόπουλος, μίλησε για την φετινή χρονιά της ομάδας του σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, αλλά και για τους στόχους της επόμενης. Παράλληλα, αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στον εμβληματικό Φάνη Χριστοδούλου.

Οι οπαδοί του Πανιωνίου έχουν δημιουργήσει μία… καυτή ατμόσφαιρα για να πανηγυρίσουν την άνοδο του Πανιωνίου στην Elite League!

Αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός του Πανιωνίου:

Πώς αισθάνεστε για την άνοδο και την επιτυχία στην Elite League; «Νιώθω ευτυχισμένος που βοήθησαν τον Πανιώνιο όσο μπορούσα από την πλευρά μου να κάνει μία απίθανη σεζόν».

Εκτός από την άνοδο στην Elite League, κατακτήσατε το Κύπελλο των μικρότερων κατηγοριών, ενώ στο Final 8 αποκλειστήκατε από την ΑΕΚ στην παράταση. Είναι ένα έξτρα παράσημο για τη φετινή σας χρονιά; «Το Κύπελλο που κατακτήσαμε, αυτό των μικρότερων κατηγοριών, αφουρούσε 120-130 ομάδες Β’ και Γ’ Εθνικής, αλλά και 16 ομάδες από τις Elite League, οπότε και η κατάκτηση του ήταν σπουδαίο επίτευγμα για εμάς. Όσον αφορά το παιχνίδι με την ΑΕΚ, ήταν ορόσημο για εμάς, αλλά και την συνέχεια της ομάδας μας στην κατηγορία αφού πήραμε αρκετή ώθηση. Όσον αφορά τα παράσημα, είναι για όλη την ομάδα. Όχι για τον καθένα ξεχωριστά».

Ποιο πιστεύετε ότι ήταν το κλειδί της επιτυχίας για τον Πανιώνιο τη φετινή σεζόν; «Στην αρχή ήταν δύσκολα τα πράγματα. Είχαμε δέκα καινούριους παίκτες, οι οποίοι έπρεπε να έχουν συνοχή. Χρειαζόντουσαν χρόνο. Θέλαμε χρόνο. Το σημαντικότερο που τους τόνισα ήταν να βάλουν τον εαυτό τους κάτω από την ομάδα. Τα εγώ κάτω από τα εμείς. Κι άλλες ομάδες είχαν μπάτζετ και παίκτες αλλά δεν τα κατάφεραν. Αυτά έκαναν όλοι στον Πανιώνιο, που ήταν και το κλειδί της επιτυχίας».

Παίκτες και κόσμος, ένα! Πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Game 3, ανάμεσα στον Πανιώνιο και τη Μύκονο!

Η παρουσία του Φάνη Χριστοδούλου στον πάγκο, αλλά και η “πίεση” του κόσμου για την άνοδο σας δημιουργούσε άγχος; «Κανένα άγχος. Αντίθετα θα έλεγα. Πιστέψτε με. Η παρουσία και ο χαρακτήρας του Φάνη, με βοήθησε να κάνω καλύτερα την δουλειά μου. Ο κόσμος από την πλευρά του, δεν μας άγχωσε, αλλά μας έδινε φτερά».

Μετά την ήττα στη Μύκονο ποιό ήταν το κλίμα που υπήρχε στην ομάδα; Εκτός από την δεδομένη απογοήτευση αισθανθήκατε καθόλου πίεση στους παίκτες; «Σίγουρα η πίεση ήρθε στο μέρος μας, αφού ήμασταν υποχρεωμένοι να κάνουμε το 2/2 στη Ν. Σμύρνη για να πανηγυρίσουμε την άνοδο. Λειτουργήσαμε όμως σαν ομάδα, σαν οικογένεια και αυτό μας έφερε την επιτυχία. Μας έκανε να βγούμε νικητές σε αυτή τη σειρά με τη Μύκονο».

Για την επόμενη χρονιά; Θα είστε στον Πανιώνιο; Έχουν ξεκινήσει συζητήσεις για την σεζόν στην Elite League; «Δεν ξέρω ακόμα για το μέλλον μου. Δεν εξαρτάται από μένα. Όσον αφορά τους στόχους, δεν τους βάζουμε εμείς. Τους στόχους τους θέτει η διοίκηση και εμείς αν συμφωνούμε προτείνουμε σχεδιασμό και προχωράμε. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι ήταν κοντά μας αυτή την υπέροχη χρονιά. Από τον φροντιστή, τον Στέργιο, το ιατρικό τιμ, το προπονητικό τιμ. Τον Χρήστο, τον Φάνη, αλλά και τους δύο ανθρώπους που ήταν κοντά μας, τον Θοδωρή και τον Παναγιώτη».//

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ