Τακιανός: «Κρισιμότατο και για τις δύο ομάδες το πρώτο παιχνίδι με το Περιστέρι»

 

Ο 54χρονος προπονητής του ΠΑΟΚ, φιλοξενήθηκε στο Web Radio της ΕΟΚ και κλήθηκε να μιλήσει για την έως τώρα πορεία του “δικεφάλου του βορρά” στο πρωτάθλημα, αλλά και για τους μικρούς τελικούς με το Περιστέρι.

Αναλυτικά όσα είπε ο Φώτης Τακιανός:

Για τη μέχρι στιγμής πορεία του ΠΑΟΚ: «Αντιμετωπίσαμε ένα πάρα πολύ δύσκολο πρόγραμμα και στη διαδικασία αυτή δε μπορούσαμε να δούμε ως στόχο ότι η ομάδα θα παίξει στους τελικούς. Γι’ αυτό θέσαμε μικρούς στόχους, τους οποίους η ομάδα μπόρεσε και τους πραγματοποίησε μέχρι τώρα. Αυτό είναι κάτι που μάς αφήνει ευχαριστημένους, γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο μια ομάδα ν’ αναθεωρεί και να δημιουργεί ψηλότερους στόχους κατά τη διάρκεια των αγώνων. Τερματίσαμε στην 4η θέση της βαθμολογίας, είχαμε το πλεονέκτημα έδρας με τον Προμηθέα, μιας ομάδας που ξέρουμε όλοι τη δυναμικότητά της και περάσαμε με 2-1 νίκες στα ημιτελικά απέναντι στον Ολυμπιακό. Και στα 3 παιχνίδια της σειράς φανήκαμε, μέχρι το επίπεδο που μάς επέτρεπαν οι δυνατότητες της ομάδας, ανταγωνιστικοί απέναντι στον Ολυμπιακό. Είμαστε ευχαριστημένοι απ’ τη σειρά και απ’ το τι καταφέραμε και αυτήν τη στιγμή καλούμαστε να παίξουμε με το Περιστέρι για την 3η-4η θέση».

Για τους μικρούς τελικούς του ΠΑΟΚ με το Περιστέρι: «Κατά την προσωπική μου εκτίμηση, το Περιστέρι είναι μια ομάδα που δημιουργήθηκε και δομήθηκε απ’ το καλοκαίρι για να έχει αυτήν την πορεία που έχει. Στόχευσε πολύ ψηλά και αυτό φάνηκε και απ’ τον πάγκο και απ’ την ποιότητα των παικτών που αποκτήθηκαν. Αυτό που κατάφερε ο ΠΑΟΚ αυτήν τη στιγμή είναι κάτι που δημιουργήθηκε στην πορεία, οπότε η αφετηρία των δύο ομάδων είναι διαφορετική αυτήν τη στιγμή. Παρ’ όλα αυτά, η όλη πορεία μας και το τι έχουμε καταφέρουμε μάς δίνει το δικαίωμα να πιστεύουμε ότι, εάν εμφανιστούμε σε επίπεδο συγκέντρωσης και τακτικής έτσι όπως πρέπει, μπορούμε να διεκδικήσουμε νίκη ή νίκες απέναντι στο Περιστέρι, με απώτερο σκοπό να τερματίσουμε στην 3η θέση. Ξέρουμε τη δυναμική του Περιστερίου, δεν έχουμε το πλεονέκτημα έδρας, οπότε η μετακίνησή μας είναι μειονέκτημα όσον αφορά το θέμα κούρασης. Βγαίνοντας έξω απ’ τη θέση μου, μπορώ να διακρίνω ότι θα ‘ναι μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα σειρά, με δύο ομάδες που έχουν δείξει πάρα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο, που ήταν ανταγωνιστικές και με τις μεγάλες ομάδες και νομίζω ότι το ενδιαφέρον μπασκετικά θα είναι εξίσου το ίδιο με τη σειρά των τελικών, από άποψης ενδιαφέροντος και παρουσίας των ομάδων στο γήπεδο, όχι επιπέδου».

Για το αν είναι κομβικό το 1ο ματς της σειράς: «Νομίζω ότι το 1ο παιχνίδι παίζει περισσότερο ρόλο για τον φιλοξενούμενο, απ’ την άποψη ότι το «σπάσιμο» της έδρας νωρίς σε μια σειρά αγώνων είναι πολύ σημαντικό. Το μπάσκετ, γι’ αυτό είναι και όμορφο άθλημα και κρατά το ενδιαφέρον, έχει εκπλήξεις όσον αφορά τα αποτελέσματα. Νομίζω ότι σε αυτό το ζευγάρι δε μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι αυτός που θα «σπάσει» την έδρα θα έχει αβαντάζ ή ότι αυτός που έχει το πλεονέκτημα της έδρας έχει αβαντάζ. Θα μείνω μόνο στο ότι το 1ο παιχνίδι είναι πάρα πολύ κρίσιμο και για τις δύο ομάδες, χωρίς να σημαίνει κάτι αυτό για οποιοδήποτε αποτέλεσμα».

Για τους τελικούς Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού: «Νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός για όλους είναι το ξεκάθαρο αουτσάιντερ λόγω της σεζόν του και λόγω του αντιπάλου, αφού θ’ αγωνιστεί με μειονέκτημα έδρας απέναντι στην καλύτερη ομάδα της Ευρώπης. Θεωρώ ότι χωρίς να έχει κάτι να χάσει θα προσπαθήσει να είναι όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικός και αξιόμαχος γίνεται απέναντι στον Ολυμπιακό. Σαφώς υπάρχει το φαβορί και το αουτσάιντερ, αλλά πιστεύω ότι θα δούμε ενδιαφέροντα παιχνίδια. Πολύς κόσμος λέει ότι ο Ολυμπιακός θα έχει μια εύκολη δουλειά, αλλά δε νομίζω ότι είναι τόσο εύκολα τα πράγματα όταν πρόκειται για ντέρμπι «αιωνίων». Περιμένουμε με πολύ ενδιαφέρον να δούμε τα παιχνίδια και μακάρι να δούμε ματς που στο τέλος της σειράς ο κερδισμένος θα είναι το ελληνικό μπάσκετ».//Τ.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ