Σπουδαία κίνηση από τον Ερμή Σχηματαρίου

 

Η ομάδα από την Βοιωτία σε συνεργασία με την Κύδων Specieal Team θα διοργανώσει εκδήλωση για τους “Special Olympics” με σλόγκαν ο αθλητισμός είναι για όλους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Γ.Σ Ερμής Σχηματαρίου, με την Κύδων Special Team, αναμένεται να αποτελέσει τον διοργανωτή μίας σημαντικής εκδήλωσης των Special Olympics. Πρόκειται για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Καλαθοσφαίρισης Special Olympics 2023, που θα διεξαχθούν στο Κλειστό Γυμναστήριο Σχηματαρίου στις 2 Δεκεμβρίου (10:30).

Μία από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις των Special Olympics Ευρώπης – Ευρασίας, είναι η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Καλαθοσφαίρισης Special Olympics 2023. Ο θεσμός της εν λόγω εκδήλωσης έχει καθιερωθεί από το 2004. Μία εβδομάδα τον χρόνο, είναι αφιερωμένη στους αθλητές της Καλαθοσφαίρισης και προσωπικότητες από όλη την Ευρώπη αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, έτσι ώστε να δώσουν ευκαιρίες σε άτομα με νοητική αναπηρία να συμμετάσχουν σε αγώνες που διοργανώνονται σε κάθε χώρα και να συνυπάρχουν με τα πρότυπά τους στους αγωνιστικούς χώρους.

Η 20η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Καλαθοσφαίρισης Special Olympics 2023, πρόκειται να βρει διοργανωτή τον ΓΣ Ερμή Σχηματαρίου στις 2 Δεκεμβρίου και ώρα 10:30, ενώ θα λάβει χώρα στο Κλειστό Γυμναστήριο Σχηματαρίου. Η ομάδα της καρδιάς μας, Κύδων Special Team, αποτέλεσε την αφορμή για αυτή την πρωτοβουλία που μας γεμίζει χαρά και ενθουσιασμό, ενώ μας τιμάει ιδιαίτερα η διοργάνωση μίας τέτοιας σπουδαίας εκδήλωσης στην περιοχή μας.

Την 2η Δεκεμβρίου, λοιπόν, με ώρα έναρξης 10:30 π.μ, θα διεξαχθούν φιλικοί αγώνες μεικτών ομάδων από:

-Προπονητικά Προγράμματα Μπάσκετ Special Olympics Αττίκης
-Κύδων Special Team
-Basketball Academy Γ.Σ Ερμή Σχηματαρίου

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με ένα μικρό τελετουργικό και θα συνεχίσει με το αθλητικό μέρος. Οι αθλητές θα δημιουργήσουν μεικτές ομάδες (Unified Teams) και θα παίξουν Unified Φιλικούς Αγώνες! Η «κληρονομιά» αυτών των αγώνων είναι έννοια ταυτόσημη με όσα πρεσβεύει ο Ερμής Σχηματαρίου. Η σύγχρονη κοινωνία είναι εκ φύσεως πολύχρωμη και πολυφωνική με ίσα δικαιώματα που πρέπει να παρέχονται σε όλους στο ακέραιο. Η συμμετοχή στον αθλητισμό -και όχι μόνο- είναι για όλους!».//ΝΚ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ