Σπανούλης: «Θέλουμε να παίξουμε σύγχρονο μπάσκετ»

 

Αναμφίβολα ήταν το πρόσωπο της ημέρας καθώς έκανε το ντεμπούτο τους στον πάγκο του Περιστερίου βλέποντας την ομάδα του να αποδίδει εξαιρετικό μπάσκετ κόντρα στην Μπνεϊ.

Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε στη συνέντευξη Τύπου και έδωσε το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί φέτος η ομάδα του, ενώ τόνισε τις αδυναμίες πάνω στις οποίες πρέπει να δουλέψει με τους πολλούς καινούργιους παίκτες, προκειμένου να έχει το επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας άμεσα.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ήταν το πρώτο μας παιχνίδι στην σεζόν και με εξαίρεση την 4η περίοδο παίξαμε αρκετά καλά σε όλους τους τομείς. Δεν είναι εύκολο, χρειάζεται υπομονή για να δημιουργήσουμε μία ομάδα που θα φτάσει στο επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας διότι υπάρχουν 10 καινούριοι παίκτες και νέα πρόσωπα στο προπονητικό επιτελείο.

Χαίρομαι, γιατί είδα στους παίκτες μου να υπάρχει το κίνητρο η φιλοδοξία και το στοιχείο της οικογένειας, διότι δεν τους ενδιαφέρει η ατομική διάκριση αλλά κυρίως η συνολική κατά τη διάρκεια του ματς. Τους αξίζουν συγχαρητήρια διότι με 23 ασίστ και εννέα λάθη απέδωσαν καλό μπάσκετ αλλά σίγουρα χρειάζεται να δουλέψουμε στα χαμένα ριμπάουντ. Όμως είμαστε σε καλό επίπεδο αναλογικά με την εποχή και τα παιχνίδια που έχουμε δώσει μέχρι στιγμής».

Επίσης ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε για τον τρόπο που διαχειρίζεται προπονητικά κάθε ματς: «Να ξεκαθαρίσω ότι έχω σκοτώσει μέσα μου τον παίκτη και προσπαθούν να περάσουν την φιλοσοφία μου σε ένα παιχνίδι που είναι ζωντανό και ανάλογα με την εξέλιξη του διαμορφώνω το πλάνο μου. Τα νέα παιδιά θα πρέπει να μάθουν ότι τίποτα δεν χαρίζεται και πρέπει να προσπαθήσουν όλοι μαζί για να φτάσουμε στις νίκες. Έχουμε δρόμο ακόμα μπροστά μας…».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ