Σωτηρίου: «Να σφραγίσουμε άλλη μια συμμετοχή στο Eurobasket»

Η αρχηγός της Εθνικής ομάδας μίλησε για τα δύο τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια, με Πορτογαλία και Εσθονία, για τα προκριματικά του επόμενου Eurobasket γυναικών.

Η Κατερίνα Σωτηρίου, μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ, αναφέρθηκε στη σημασία της πρόκρισης στη διοργάνωση, στα κίνητρα της “γαλανόλευκης” και στην επόμενη χρονικά αντίπαλο.

Anαλυτικά όσα είπε:

Αρχικά ανέφερε:

«Αυτό που θέλουμε είναι να ολοκληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας και να σφραγίσουμε άλλη μια συμμετοχή στο Ευρωμπάσκετ που θα είναι μια μεγάλη επιτυχία».

Για το κίνητρο της ομάδας:

«Η νίκη πάντα είναι το κίνητρο και πάντα αν για κάποιο λόγο δεν βρίσκουμε ένα κίνητρο πρέπει να το δημιουργούμε. Αυτό μας το αναγκάζει ο πρωταθλητισμός αλλά και εμείς οι ίδιες που έχουμε μάθει να είμαστε νικήτριες. Στην παρούσα φάση εμείς έχουμε καθορίσει τα βήματά μας που είναι, νίκες, πρόκριση, πρώτη θέση και καλύτερη κατάταξη».

Για την Πορτογαλία:

«Έχουμε μπροστά μας δυο δύσκολα παιχνίδια με μεγάλο ταξίδι και αντίπαλους με διαφορετική μπασκετική φιλοσοφία από την δική μας. Η Πορτογαλία που είναι και ο πρώτος αντίπαλός μας είναι μια ομάδα που παίζει πολύ σκληρό και άναρχο μπάσκετ κάτι το οποίο διαπιστώσαμε και στην Ξάνθη. Οπότε εμείς πρέπει να προσαρμοστούμε ανάλογα γιατί πολλές φορές σε βγάζουν έξω από αυτό που θέλεις να κάνεις μέσα στο γήπεδο».//

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ