Σε “Stade Pierre-Mauroy” και “Bercy Arena” το Ολυμπιακό Τουρνουά Μπάσκετ 2024

 

Οι μπασκετικοί αγώνες της Ολυμπιάδας του 2024 στο Παρίσι θα διεξαχθούν τόσο στη διοργανώτρια πόλη, όσο και στη Λιλ, έπειτα από απόφαση της ΔΟΕ και της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων.

Το Ολυμπιακό Τουρνουά Μπάσκετ 2024 δεν απέχει πλέον πολύ και ήδη προέκυψε μια αλλαγή στο πρόγραμμα των αγώνων, η πρώτη φάση των οποίων – όπως έγινε γνωστό – , δεν θα διεξαχθεί στο Παρίσι. Συγκεκριμένα, η φάση των ομίλων θα λάβει χώρα στη Λιλ, στο “Stade Pierre-Mauroy”, το οποίο είναι το ποδοσφαιρικό γήπεδο της ομώνυμης ομάδας.

Στη συνέχεια λοιπόν, θα ακολουθήσει η τελική νοκ-άουτ φάση, της οποίας οι αναμετρήσεις θα πραγματοποιηθούν στην “Bercy Arena” του Παρισιού, σε ένα στάδιο που χρησιμοποιείται για πολλαπλά αθλήματα και εκδηλώσεις.

Η απόφαση αυτή προήλθε από την Διεθνούς Ολυμπιακή Επιτροπή και την Οργανωτική Επιτροπή των αγώνων, που επιβλήθηκε στη FIBA, λόγω της χωρητικότητας του γηπέδου. Να σημειώσουμε ότι το γήπεδο της Λιλ μπορεί να φιλοξενήσει έως 27.000 θεατές, ενώ σε αυτό είχαν διεξαχθεί και αγώνες του EuroBasket 2015.

Όσο για τα Προολυμπιακά Τουρνουά, θα λάβουν χώρα το διάστημα 2-7 Ιουλίου, με την Ελλάδα να είναι ως γνωστόν μια από τις τέσσερις οικοδέσποινες και τη φιλοδοξία ότι η “επίσημη αγαπημένη” θα δώσει το παρών τόσο στη Λιλ, όσο και στο Παρίσι να παραμένει ολοζώντανη.//ΠΜ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ