Σε καλό κλίμα η διάσκεψη ΕΟΚ-ΕΣΑΚΕ με παρουσία των ομάδων

 

Οι δύο πλευρές φαίνεται πως τα “βρίσκουν” σε όλα, με τη μεταξύ τους ένταση να εξομαλύνεται και το πρωτάθλημα να οδεύει σε κανονική διεξαγωγή.

ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ ρίχνουν… νερό στο κρασί τους. Η Ομοσπονδία και η Λίγκα οδεύουν σε “συμβιβασμό”, καθώς η προ τριών μηνών κόντρα τους άρχισε να φθίνει.

Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη, στην οποία συμμετείχαν και οι ομάδες με εκπρόσωπό τους, συμφώνησαν ότι προέχει σε βάθος χρόνου να είναι όλες οι ΚΑΕ οικονομικά υγιείς και συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Παράλληλα, ξεκαθάρισαν τι ισχύει με τη FIBA και τις τιμωρίες, ώστε να μην υπάρξουν ξανά παρερμηνείες. Για τις όποιες οφειλές υπάρχουν, οι ομάδες θα πρέπει να έχουν προβούν σε διακανονισμό στα ban για να εκδώσουν δελτία.

Το πρωτάθλημα, όπως όλα δείχνουν, θα ξεκινήσει κανονικά, αφού το κλίμα μεταξύ των ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ έχει σταθεροποιηθεί και οι σχέσεις επανέρχονται στα ομαλά επίπεδα. Οι σχέσεις των δύο πλευρών εδώ και τρεις μήνες είχαν διαταραχθεί, μετά από ενστάσεις της ΕΟΚ για παράταση στη διαδικασία αδειοδότησης.

Μαζί με τις ομάδες, έγινε ευρύτερη κουβέντα για όλα τα κλιμάκια της Εθνικής ομάδας, το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ και την καλύτερη αξιοποίηση των Ελλήνων παικτών.

Επίσης, συζητήθηκε και η πιθανότητα να περάσει η διαιτησία στα χέρια του ΕΣΑΚΕ, αλλά όχι από φέτος. Το θέμα έφερε στην επιφάνεια ο Παναθηναϊκός. Με τροπολογία που πέρασε ο Λευτέρης Αυγενάκης στις 31/5, μπορεί η διαιτησία να περάσει στον έλεγχο της Λίγκας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ