“Πρώτη” με εργομετρικά για την εθνική γυναικών ενόψει Ευρωμπάσκετ

Την προετοιμασία της ενόψει του Ευρωμπάσκετ (15-25 Ιουνίου, Σλοβενία-Ισραήλ) άρχισε η εθνική γυναικών σήμερα, Δευτέρα (8/5), στο κλειστό γυμναστήριο των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

Οι διεθνείς περάσαν από εργομετρικά τεστ σήμερα (8/5) το πρωί, ενώ θα πιάσουν μπάλα αύριο, Τρίτη (9/5), στο ΟΑΚΑ. Εν συνέχεια, η αποστολή της εθνικής γυναικών θα αναχωρήσει για την Πορταριά, όπου θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της.

Απούσες σήμερα ήταν η Εβίνα Σταμάτη, η οποία συνεχίζει την θεραπεία μετά τον τραυματισμό της, η Μαριέλλα Φασούλα που μόλις χθες ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο ισπανικό πρωτάθλημα και η Έλενα Τσινέκε με την οποία υπάρχει διαρκής επικοινωνία, καθώς έχει επιλεγεί από ομάδα του WNBA και βρίσκεται στις ΗΠΑ.

Το Ευρωμπάσκετ γυναικών 2023 θα διεξαχθεί στη Σλοβενία και στο Ισραήλ το διάστημα 15-25 Ιουνίου. Η εθνική θα αγωνιστεί στην πρώτη φάση στο Ισραήλ και θα αντιμετωπίσει στον όμιλο το Μαυροβούνιο (15/6, 12.15), τη Λετονία (16/6, 18.15) και την Ισπανία (18/6, 18.45).//Λ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ