“Μπλόκο” της κυβέρνησης για το Final 4 στο Κάουνας

 

Δύσκολα θα διεξαχθεί το Final 4 της Euroleague στη Λιθουανία, αφού η κυβέρνηση της χώρας δεν χορήγησε το απαιτούμενο κονδύλι. 

Η Ζαλγκίρις Κάουνας, εδώ και καιρό, έχει εκφράσει την επιθυμία της να διοργανώσει το Final 4 της Euroleague, πράγμα όμως που δείχνει ότι δύσκολα θα υλοποιηθεί.

Ο General Manager της Ζάλγκιρις, Παούλιους Μοτιεγούνας, μιλώντας στο LRT, παραδέχτηκε πως η κυβέρνηση της Λιθουανίας αρνήθηκε να χορηγήσει το κονδύλι ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ που χρειάζεται για τη διοργάνωση του Final 4, λόγω της ενεργειακής κρίσης και της ευρύτερης αστάθειας που υπάρχει.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Λάβαμε απάντηση από την κυβέρνηση ότι δεν θα μας διαθέσει κονδύλια λόγω κρίσης και ότι δεν υπάρχουν χρήματα στον προϋπολογισμό για τη διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων. Το αποδεχτήκαμε ως ξεκάθαρο γεγονός. Είχαμε ετοιμάσει ολόκληρο πλάνο, το είχαμε καταθέσει στην EuroLeague, είχαμε τη στήριξη του δήμου και περιμέναμε ότι θα έχουμε τη στήριξη της κυβέρνησης. Αυτή τη στιγμή η μπάλα είναι στο γήπεδο της EuroLeague και περιμένουμε απάντηση, αλλά οι πιθανότητες να διοργανώσουμε εμείς το Final 4 είναι ελάχιστες, αφού η υποψηφιότητά μας είναι πολύ πιο αδύναμη συγκριτικά με τις άλλες».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ