“Έφυγε” από τη ζωή ο Γιάννης Ιωαννίδης

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 78 ετών ο άλλοτε προπονητής και πρώην Υφυπουργός, βυθίζοντας στο πένθος τον χώρο του μπάσκετ και του ελληνικού αθλητισμού.

Μια από τις σπουδαίες προσωπικότητες στον χώρο του ελληνικού αθλητισμού, ο Γιάννης Ιωαννίδης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών.

Ο θρυλικός προπονητής του Άρη και του Ολυμπιακού έφυγε από τη ζωή μετά από πολλαπλά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια.

Ο αποκαλούμενος και “Ξανθός” παραμένει μέχρι σήμερα ο προπονητής με το ρεκόρ των περισσότερων τίτλων πρωταθλητή Ελλάδας, αφού κέρδισε 12, καθώς και των περισσότερων νικών σε αγώνες πρωταθλήματος.

Στην πολιτική, υπήρξε βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας από το 2004 μέχρι το 2015 και διετέλεσε Υφυπουργός Πολιτισμού στην δεύτερη κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή και Υφυπουργός «Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού» στη κυβέρνηση Αντώνη Σαμαρά.

Ο αθλητικός κόσμος τον λάτρεψε όσο κανέναν άλλον την δεκαετία του 1980 ως τον προπονητή που έχτισε την σπουδαία ομάδα του Άρη με τον Γκάλη, τον Γιαννάκη και τα άλλα παιδιά, ανοίγοντας τον δρόμο για τις μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού μπάσκετ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι εργάστηκε και ως ομοσπονδιακός προπονητής δύο φορές (1980-1981 και 2002-2003).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ