Πρίντεζης: «Μου λείπουν τα παιχνίδια των playoffs, γίνομαι προπονητής του καναπέ»

Στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου για το φετινό «3on3» στη Σύρο, ο πρώην αρχηγός του Ολυμπιακού στάθηκε στη νοσταλγία που νιώθει, τονίζοντας πως καταλαβαίνει πλέον το άγχος του οπαδού.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Πρίντεζης:

Για το αν του λείπουν τέτοια ματς: «Η ζωή ενός επαγγελματία αθλητή είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων. Αυτά τα παιχνίδια μου λείπουν. Από τη μία θα ήθελα να ήμουν εκεί. Όμως για να γίνει αυτό θα πρέπει να έχει βάλει μια ολόκληρη διαδικασία από την αρχή της χρονιάς, κάτι για το οποίο νιώθω μέσα μου ότι έχει τερματίσει. Δεν θα ήμουν σωστός απέναντι στην ομάδα, στους συμπαίκτες μου και στον εαυτό μου. Οπότε αν είναι να εξαιρέσουμε αυτά τα ματς και την καθημερινότητα με τους φίλους μου, δεν θεωρώ ότι υπάρχει κάτι. Σίγουρα είναι η ομάδα που μεγάλωσα και ανδρώθηκα. Απλά τώρα τους βλέπω και τους παρακολουθώ πιο οπαδικά απ’ έξω».

Για την απόφασή του να αποσυρθεί είπε: «Όχι δεν έχω μετανιώσει. Ήταν απολύτως συνειδητή η απόφαση. Έτσι πάει το πράγμα. Δεν τα έχει βάλει κανείς με τον χρόνο. Έβλεπα και εγώ ότι δεν μπορούσα να ήμουν το ίδιο. Άρχισαν να τρίζουν γόνατα, αστράγαλοι ύστερα από τόσες χρονιές σε αυτό το επίπεδο. Πρέπει να ξέρεις πότε θα σταματήσεις».

Για το Game 5 με τη Φενέρ, ανέφερε: «Δύσκολο παιχνίδι. Σε όλες τις σειρές των play-offs είναι δύσκολο να βγάλεις τους αυτοματισμούς που έβγαζες όλη τη χρονιά. Δεν είναι μόνο ότι υπάρχει παραπάνω πίεση και περισσότερες επαφές. Είναι παιχνίδια τα οποία ο αντίπαλος σε γνωρίζει, σε μαθαίνει καλύτερα, είναι και παιχνίδια των προπονητών. Τι καινούργιο παρουσιάζουν από παιχνίδι σε παιχνίδι. Δεν με εκπλήσσει που έχει πάει η σειρά σε 5ο ματς. Αν το πάρουμε ως ομάδα και δυναμική και ως ποια έχει παίξει καλύτερα, τότε φαβορί είναι ο Ολυμπιακός».

Για το ποιος έχει περισσότερο άγχος, ο οπαδός ή ο παίκτης, ο «Πρι» είπε: «Όταν μου έλεγαν πολλοί φίλοι μου ότι είχαν άγχος και το έβλεπαν απ’ έξω ως οπαδοί, τους έλεγα ‘εντάξει τώρα, τι μου λες’. Η αλήθεια είναι ότι σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς που παρακολουθούσα τα παιχνίδια του Ολυμπιακού, τα απολάμβανα. Τώρα σε αυτά τα τέσσερα, δεν το απόλαυσα και τόσο. Και το λέω με όλη μου την ειλικρίνεια. Όταν παίζεις είναι διαφορετικό γιατί το διαχειρίζεσαι και πρέπει να μιλήσεις και στους άλλους. Όταν είσαι εκτός και το βλέπεις ως φίλαθλος καταλαβαίνεις το feeling σε όλους όσους έρχονται στο γήπεδο».

Για το αν γίνεται «προπονητής» από την εξέδρα: «Ναι, πιάνω τον εαυτό μου να γίνεται προπονητής του καναπέ. Είναι στον Έλληνα, δεν αλλάζει».

Τρίποντο Σλούκα στην εκπνοή του Game 5 ή πιο εύκολη επικράτηση; «Ε, όχι μην φτάσουμε εκεί. Να έχει γίνει πιο νωρίς το πράγμα…»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ