Πρεμιέρα απέναντι στο Μαυροβούνιο

 

Η Εθνική Γυναικών ρίχνεται σήμερα (15/6, 12:15, ΕΡΤ2) στη… μάχη του EuroBasket 2023, αντιμετωπίζοντας το Μαυροβούνιο στo κλειστό “Tel Aviv Arena” του Ισραήλ.

Η ομάδα του Πέτρου Πρέκα ανοίγει σήμερα (15/6, 12:15, ΕΡΤ2) την αυλαία του EuroBasket 2023, αντιμετωπίζοντας το Μαυροβούνιο.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θέλει να κάνει το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα, προκειμένου να πραγματοποιήσει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Μιλώντας για την σημερινή αντίπαλο της Εθνικής Γυναικών, ο Γιώργος Τσεμπέρης, συνεργάτης του Πέτρου Πρέκα, τόνισε ότι κλειδί είναι η άμυνα και η ομάδα θα πρέπει να κάνει όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη προκειμένου να καταφέρει να κερδίσει τον αγώνα με το Μαυροβούνιο.

«Σαν παιχνίδι πρεμιέρας έχει ιδιαιτερότητες. Η απουσία της Ντούμπλιεβιτς είναι πολύ μεγάλη, ενώ από την άλλη η παρουσία της νέας τους Αμερικανίδας Μακ είναι πολύ σημαντική γιατί τους βοηθάει ιδιαίτερα στα αμυντικά και κυρίως στα επιθετικά ριμπάουντ, τομείς που είναι πολύ καθοριστικοί στην έκβαση του αγώνα. Σίγουρα πρέπει να αμυνθούμε πολύ σκληρά για να τους βγάλουμε αρχικά έξω από τους επιθετικούς μηχανισμούς τους (άλλωστε έχουν δουλέψει πολύ οι παίκτριες σε αυτό) και στη συνέχεια με αλληλοϋποστήριξη να περιορίσουμε αρκετά και τα ατομικά χαρακτηριστικά της κάθε παίκτριας του αντιπάλου!

Ο γρήγορος ρυθμός στην επίθεση μας συμφέρει αρκεί να μην παίρνουμε λάθος αποφάσεις και να αξιοποιούμε όσον το δυνατό περισσότερο τα επιθετικά πλεονεκτήματα που θα δημιουργούνται εξαιτίας του. Εννοείται ότι η front line μας μπορεί να μην είναι μεγάλη σε ποσότητα, αλλά είναι σε ποιότητα και εκτός από την εκτέλεση μπορεί να συνεισφέρει και στην δημιουργία. Όλα τα κορίτσια προσπαθούν πολύ και όλα μπορούν να βοηθήσουν για να πάρουμε την νίκη στην έναρξη του τουρνουά».

Στο άλλο παιχνίδι του Α’ Ομίλου στις 21:00 η Λετονία αντιμετωπίζει την Ισπανία.//Λ.

 


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ