Πρέκας: «Είχαμε μεγάλη ενέργεια και πάθος»

 

Η Εθνική Γυναικών βρέθηκε στο -10, αλλά επέστρεψε στο παιχνίδι και πήρε μια πολύτιμη για την πρόκριση στο Ευρωμπάσκετ 2023 νίκη. Ο ομοσπονδιακός προπονητής, στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι αναφέρθηκε στη διάθεση και στην ενέργεια των αθλητριών του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε

«Είμαι πολύ χαρούμενος για τη νίκη και πιο πολύ για τα κορίτσια. Είχαμε μεγάλη ενέργεια, τα σκαμπανεβέσματα ήταν φυσιολογικά, αλλά είχαμε την ενέργεια όπως είπα, αλλά τα κορίτσια είχαν και το πάθος και τη διάθεση αυτά τα στοιχεία που βγάζουν και μπορούν να γυρίζουν παιχνίδια και να φτάνουν σε νίκες. Μέτρησε πολύ η διάθεση για τη νίκη. Νομίζω πως το θέλαμε περισσότερο. Ξέραμε πως η Μεγάλη Βρετανία ήταν πολύ δυνατή στο 4 και στο 5. Κάναμε προσπάθεια με ομαδική δουλειά να σταματήσουμε το λόου ποστ παιχνίδ που έχουν και το καταφέραμε στο δεύτερο ημίχρονο».

Ο Τσέμα Μπουθέτα, ο Ισπανός τεχνικός της Μεγάλης Βρετανίας, τόνισε:

«Πρώτα θα ήθελα να συγχαρώ την Ελλάδα, γιατί η νίκη αυτή ουσιαστικά σημαίναι πως άγγιξε την πρόκριση. Έπαιξαν πολύ καλά και εδώ και στο Μάντσεστερ όπου και πάλι μας είχαν νικήσει. Η ελληνική ομάδα είναι πολύ δυνατή καλύτερη από προηγούμενες χρονιές. Για εμάς ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Μείναμε πολύ κοντά ως το τέλος, είχαμε την ευκαιρία μας για να διεκδικήσουμε τη νίκη, αλλά αυτό είναι το μπάσκετ. Στο τέλος κάποια ομάδα παίζει καλύτερα και σήμερα αυτή ήταν η Ελλάδα. Είμαι περήφανος για τις παίκτριές μου. Βρεθήκαμε σε μια δύσκολη κατάσταση, νικήσαμε την Πορτογαλία και πρέπει να επικεντρωθούμε στο επόμενο παράθυρο για να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε για αυτήν την δεύτερη θέση».//


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ