Ποτσέκο: «Το μπάσκετ είναι λίγο-πολύ μπίζνες»

Στον πόντο κέρδισε η Ιταλία την Σερβία (89-88) στο Τουρνουά Ακρόπολις και ο τεχνικός της “Σκουάντρα Ατζούρι” προχώρησε σε δηλώσεις περηφάνιας για τους παίκτες του , σχολιάζοντας παράλληλα την σημερινή κατάσταση πια διανύει το μπάσκετ.

Οι Ιταλοί γύρισαν το ματς μετά το ξέσπασμα εμψύχωσης του Τζιανμάρκο Ποτσέκο και πήραν το ροζ φύλλο της φιλικής αναμέτρησης, κόντρα στην Σερβία. Την Πέμπτη (10/08, 19.45μμ), η Ιταλία θα αναμετρηθεί για το κλείσιμο του φιλικού τριημέρου με την Ελλάδα.

Ωστόσο, ο τεχνικός της γείτονα χώρας προχώρησε σε δηλώσεις μετά την αναμέτρηση και αναφέρθηκε στον τρόπο που παίζουν οι παίκτες του, στους νεαρούς αθλητές που εντάχθηκαν στο ρόστερ αλλά και στην εμπορική κατάσταση που βρίσκεται το άθλημα αυτή την στιγμή.

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε:

«Συγχαρητήρια στη Σερβία, έπαιξε πολύ δυνατά. Και οι δύο ομάδες έπαιξαν σκληρά και αξίζουν συγχαρητήρια. Ήταν ένα φιλικό, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος γιατί παλέψαμε απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο! Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί όλοι οι παίκτες μου έπαιξαν με περηφάνια. Τους αρέσει να παίζουν με το εθνόσημο και αγαπάνε ο ένας στον άλλο. Αυτό είναι το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή στο χώρο του μπάσκετ, όπου όλα είναι λίγο-πολύ μπίζνες.

Παίζουν δωρεάν και τους συγχαίρω γιατί τα δίνουν όλα, ενώ η ομοσπονδία μάς προσφέρει τα πάντα για να παρουσιάσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Σεβόμαστε απόλυτα τη Σερβία, είχαμε πολλούς καλούς παίκτες από τη Σερβία που έπαιξαν στην Ιταλία. Ντανίλοβιτς, Μποντιρόγκα, Ρέμπρατσα, Πάσπαλιε. Πάντα έχουμε κίνητρο όταν παίζουμε με μια τόσο μεγάλη “σχολή”.

Είμαι χαρούμενος για την προσέγγιση των παικτών μου, πήραμε πολλά και από τους νεαρούς μας και αυτό δείχνει πως έχουμε μέλλον ως εθνική ομάδα».//ΓΚ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ