Ποτσέκο: «Τα τελευταία 20 χρόνια στην Ιταλία δεν περιμέναμε τίποτα από αυτή τη διοργάνωση»

Ποτσέκο: «Τα τελευταία 20 χρόνια στην Ιταλία δεν περιμέναμε τίποτα από αυτή τη διοργάνωση»

Ο τεχνικός της “Σκουάντρα Ατζούρα” μίλησε για την πορεία της εθνικής του ομάδας μέχρι τους “8” του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023, αλλά και το γεγονός πως πριν μερικά χρόνια οι Ιταλοί δεν θα το πίστευαν ότι θα έφταναν μέχρι εδώ.

Για την γείτονα χώρα, μία θέση στην 8άδα του Mundobasket δεν φάνταζε ιδιαίτερα πιθανό, βάσει του Τζιανμάρκο Ποτσέκο. Ωστόσο, πλέον αποτελεί δείγμα πως οι Ιταλοί μπορούν να το κάνουν και αν δεν ήταν οι ΗΠΑ στον δρόμο τους, ο τεχνικός του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος πιστεύει πως θα έφταναν μέχρι τα ημιτελικά.

«Τα τελευταία 20 χρόνια στην Ιταλία δεν περιμέναμε τίποτα από αυτή τη διοργάνωση. Ακολουθώ μόνο το μπάσκετ, δεν έχω να κάνω τίποτα άλλο σε καθημερινή βάση. Δεν πιστεύαμε καν ότι θα μπορούσαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε αυτό το επίπεδο. Τα τελευταία 3-4 χρόνια μας έδειξαν ότι μπορούμε.

Το να είμαστε εδώ, στους “8”, είναι κάτι που έμοιαζε με αστείο τα πέντε προηγούμενα χρόνια. Ο καθένας μπορεί να έχει τη δική του γνώμη, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Όταν ήμουν εκτός της ιταλικής ομοσπονδίας, η ομάδα δεν μπορούσε να καταφέρει κάτι τέτοιο.

Αν δεν παίζαμε με τις ΗΠΑ στα προημιτελικά, θα βρισκόμασταν στα ημιτελικά. Μπορεί να νομίζετε ότι είμαι τρελός, αλλά μην ανησυχείτε».//ΓΚ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ