Πλάθα: «Ήμασταν απλήρωτοι» | Η ΑΕΚ τον οδηγεί στη Δικαιοσύνη

Ο Ισπανός τεχνικός μίλησε για πρώτη φορά μετά την απομάκρυνσή του από την “Ένωση” και μάλιστα είπε τα χειρότερα για την πρώην ομάδα του, με την “κιτρινόμαυρη” ΚΑΕ να μην αφήνει αναπάντητες τις δηλώσεις του, εκδίδοντας ανακοίνωση μέσω της οποίας αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως «η ασυλία για συκοφάντες τελείωσε».

Στις πρώτες του δηλώσεις για το πέρασμά του από την ΑΕΚ, ο Ζοάν Πλάθα φρόντισε να δείξει ότι έφυγε με τις χειρότερες αναμνήσεις από την Ελλάδα. Ο Ισπανός τεχνικός μίλησε σε Μέσο της χώρας του και όταν η κουβέντα έφτασε στην “Ένωση” είπε:

«Μου προκαλεί έκπληξη ότι το 2024 γινόντουσαν τέτοια πράγματα, που γινόντουσαν πριν από 30 χρόνια», για να προσθέσει:

«Για εμένα και τους Αμερικανούς της ομάδας υπήρχε καθυστέρηση δύο μηνών στην καταβολή των μισθών. Στους Έλληνες ήταν 4 μήνες, ενώ 7 μήνες καθυστέρηση υπήρχε για το προσωπικό. Οι απαιτήσεις όμως ήταν ίδιες. Για εμένα ήταν δύσκολο να κρατήσω την ισορροπία στην ομάδα επειδή υπήρχε ανισότητα και δεν πληρώνονταν όλοι την ίδια ημερομηνία».

Η ΚΑΕ ΑΕΚ δεν άφησε αναπάντητες τις δηλώσεις του Ζουάν Πλάθα και εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως «η ασυλία για συκοφάντες τελείωσε».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ:

«Από σεβασμό στην παλαιά διαδρομή του, και επειδή από επιλογή δεν μπήκαμε στη διαδικασία μεσούσης της περιόδου -με την Ομάδα ν’ αγωνίζεται- ν’ αποκαλύψουμε πραγματικά περιστατικά τα οποία προκάλεσαν και το «διαζύγιο», αναλαμβάνοντας μάλιστα και ευθύνες που δεν μας αναλογούν, δεν πρόκειται ν’ απαντήσουμε άμεσα στα όσα «δήλωσε» ο τέως προπονητής μας, παρότι μας προκαλεί κατάπληξη γιατί επέλεξε τώρα, μετά από τόσο καιρό, και πριν από κρίσιμες αναμετρήσεις της Ομάδας μας για να μιλήσει…

Πάγια τακτική της Διοίκησης της ΑΕΚ BETSSON BC ήταν/είναι να μην απαντά σε κάποιους προπονητές/αθλητές που φόρεσαν τη φανέλα της Ομάδας μας ανεξάρτητα με τα όσα ενδεχομένως έλεγαν μετά τη φυγή τους, και «τρώγαμε» αδίκως και άγριο «ξύλο» από Μ.Μ.Ε. Αυτή η τακτική μας δεν εκτιμήθηκε όμως.

Η ασυλία για συκοφάντες τελείωσε!

Όσοι αρέσκονται σε ΤΕΡΑΤΩΔΗ ΨΕΜΑΤΑ και βάλλουν κατά των συμφερόντων και της αξιοπρέπειας της Α.Ε.Κ. θα οδηγούνται πλέον στη Δικαιοσύνη. Ο τέως προπονητής μας θα υποστεί πρώτος τις συνέπειες του Νόμου, με δική του ευθύνη.

Μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου θα τοποθετηθούμε αναλυτικά και με λεπτομέρειες σε όσα έγιναν ή δεν έγιναν.

Προσώρας είμαστε υποχρεωμένοι να προσηλωθούμε στους στόχους μας.

ΥΓ: Θα επανέλθουμε σχετικά με τις νομικές κινήσεις μας».//Λ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ