Πέσιτς: «Εξαιρετική η κλήρωση για την Σερβία»

 

Ο πολύπειρος ομοσπονδιακός τεχνικός σχολίασε την κλήρωση των “πλάβι” για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2023, τονίζοντας πως είναι βατή για την Εθνική του ομάδα. 

Οι 32 ομάδες του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 που θα διεξαχθεί από τις 25 Αυγούστου μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου έμαθαν τους αντιπάλους τους, με την κλήρωση της διοργάνωσης να δημιουργεί 8 ομίλους σε Φιλιππίνες, Ιαπωνία και Ινδονησία.

Η Εθνική Σερβίας βρέθηκε στον δεύτερο όμιλο με Πουέρτο Ρίκο, Κίνα και Νότιο Σουδάν. Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς σχολίασε την κλήρωση της Εθνικής του ομάδας και τόνισε πως είναι βατή, ωστόσο η διασταύρωση στη συνέχεια κρύβει… κινδύνους, καθώς οι δυο πρώτες ομάδες θα σχηματίσουν νέο όμιλο με τις άλλες δυο πρώτες ομάδες του πρώτου ομίλου που αποτελείται από Ιταλία, Φιλιππίνες, Ανγκόλα και Δομινικανή Δημοκρατία.//Γ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σβέτισλαβ Πέσιτς:

«Η πρώτη εντύπωσή μου είναι ότι η κλήρωση ήταν εξαιρετική για εμάς. Αλλά, αυτή θα ήταν απλώς μια πρώτη εντύπωση, κυρίως για τους φιλάθλους. Για εμάς, που είμαστε πιο βαθιά σε αυτό και γνωρίζουμε πώς εκτυλίσσεται μία διοργάνωση, η κλήρωση έφερε δύο πράγματα. Πρώτον, το οποίο είναι πολύ καλό, είναι ότι θα βρεθούμε στη Μανίλα για όλη τη διάρκεια των αγώνων και δεν θα χρειαστεί να ταξιδέψουμε. Το δεύτερο είναι ότι το μπράκετ δεν είναι και τόσο καλό. Οι φιλοδοξίες μας δεν είναι μόνο να προκριθούμε στα προημιτελικά, αλλά και να κερδίσουμε σε αυτό το παιχνίδι. Και φαίνεται ότι σε αυτόν τον προημιτελικό, προβλέπεται ότι θα μπορούσαμε να παίξουμε κόντρα στις ΗΠΑ, την Ελλάδα ή τη Λιθουανία. Αυτό είναι!

Έτσι αποφάσισε η κλήρωση και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γι’ αυτό. Είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για τη διοργάνωση πιο συγκεκριμένα, χωρίς να έχουμε πληροφορίες για τους παίκτες που μπορούμε να υπολογίζουμε, πόσες μέρες θα έχουμε για την προετοιμασία… Για να συνοψίσουμε όμως, η κλήρωση είναι καλή στην αρχή, αλλά μετά έχουμε θα αντιμετωπίσουμε ομάδες που είναι υποψήφιες για τα μετάλλια. Ο πρώτος και βασικός στόχος μας είναι να προκριθούμε στους ημιτελικούς, κάτι που, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, θα σήμαινε ότι προκριθήκαμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες».


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ