Πέσιτς: «Είμαι ένας από τους καλύτερους προπονητές στην Ευρώπη»

 

Ο προπονητής της Εθνικής Σερβίας, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με τους “πλάβι” στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023 και ανέφερε ότι είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές στην ήπειρο.

Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς εμφανίστηκε ως προσκεκλημένος ομιλητής σε ένα συνέδριο με τίτλο “Η δύναμη της ευθύνης” της Bonitet, όπου μίλησε για την εμπειρία του ως προπονητής μπάσκετ. Ο Σέρβος τεχνικός κατέκτησε το Ευρωμπάσκετ με την Γιουγκοσλαβία το 2001 και το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2002. Το 2003 αναδείχθηκε πρωταθλητής της Euroleague με την Μπαρτσελόνα. Δύο δεκαετίες αργότερα, βοήθησε να φέρει το ασημένιο μετάλλιο σε ένα άλλο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Πέσιτς, αναφέρθηκε στην πορεία του, ενώ εξήγησε για την νοοτροπία του που χρειάζεται ένας τεχνικός.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Είμαι προπονητής εδώ και 40 χρόνια. Υπήρξαν νίκες και ήττες, αλλά είμαι προπονητής. Ένας από τους καλύτερους προπονητές στην Ευρώπη. Όταν δεν το λες εσύ, θα το κάνω εγώ. Αν και είχα επιτυχίες στο παρελθόν, δεν μπορώ να πω πόσες προτάσεις για συνεντεύξεις έχω. Είναι άγνωστο πόσες προσφορές έχω για να δώσω διαλέξεις. Κάθε μέρα πρέπει να πηγαίνω κάπου για να διδάξω για τη νοοτροπία του νικητή, το κίνητρο, αυτό και εκείνο. Κανείς δεν μου τηλεφώνησε πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Για να είναι επιτυχημένος ένας ηγέτης ή ένας προπονητής, πρέπει να είναι αυθεντικός. Όταν έπαιζα μπάσκετ, ο προπονητής ερχόταν και μας έλεγε ότι ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι που έπρεπε να κερδηθεί και αυτό ήταν όλο για εμάς».//ΓΓ

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bonitet.com (@bonitet_portal)


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ