Παυλοπούλου: «Μεγάλη διάκριση και επιτυχία για το ελληνικό μπάσκετ»

 

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ γυναικών ολοκλήρωσε την παρουσία της στα προκριματικά του Eurobasket 2023 την Κυριακή (12/2), επικρατώντας της Εσθονίας εκτός έδρας κι ενώ είχε εξασφαλίσει νωρίτερα την πρόκριση για την τελική φάση που θα διεξαχθεί σε Σλοβενία και Ισραήλ το διάστημα 15-25 Ιουνίου.

Σε δηλώσεις της στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ, η Πηνελόπη Παυλοπούλου τόνισε αρχικά: «Πρόκειται για μια μεγάλη διάκριση και επιτυχία για το ελληνικό μπάσκετ. Έχει βασιστεί σε προσπάθειες που κάνουμε οι αθλήτριες και οι προπονητές, αλλά και ο κόσμος που μας υποστηρίζει όπως φυσικά και η ομοσπονδία. Είμαστε πολύ χαρούμενες και θεωρούμε ότι η Εθνική αξίζει να είναι στην τελική φάση του Ευρωμπάσκετ. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να έχουμε παρουσία εκεί και να αντιμετωπίσουμε τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Αυτό μόνο καλό μπορεί να κάνει στο ελληνικό μπάσκετ, να φέρει κόσμο στο γήπεδο, να κινήσει το ενδιαφέρον μέσα στο καλοκαίρι και να έρθουν νέα κορίτσια στο άθλημα ώστε να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια».

Για την προσπάθεια της Εθνικής είπε: «Από την αρχή που ξεκινήσαμε με το νέο τιμ είχαμε δεσμευτεί στους εαυτούς μας να επενδύσουμε σε αυτή την προσπάθεια. Να εμπιστευτούμε το πλάνο και να το εκτελέσουμε όσο καλύτερα μπορούμε η καθεμία στον ρόλο της. Όσο και πιο πιστά και ταπεινά γίνεται. Αυτό που κρατάω, αν εξαιρέσουμε το τελευταίο παράθυρο που αδικήσαμε τους εαυτούς μας, είναι ότι έχουμε δουλέψει απίστευτα σκληρά, έχουμε αφιερώσει ενέργεια και συγκέντρωση και πιστέψαμε σε έναν κοινό στόχο. Πίστεψε η κάθε μία ξεχωριστά σε κάτι μεγαλύτερο από τον εαυτό της. Αυτή τη στιγμή είμαστε στην ευχάριστη θέση να το έχουμε πετύχει και να το χαιρόμαστε».

Για το αν συνεχίζεται το μότο “όλοι μαζί”: «Εννοείται… Παίζουμε μαζί και όσο το κάνουμε αυτό μόνο έτσι αυτή η ομάδα θα μπορέσει να έχει επιτυχίες. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος».

Η διεθνής γκαρντ αναφέρθηκε στο επικείμενο Eurobasket και στάθηκε στο τι μπορούμε να περιμένουμε από την Εθνική Γυναικών: «Θα είναι δύσκολο σε όποιον όμιλο και να πέσουμε, καθώς μιλάμε για τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Καλούμαστε η κάθε μια ξεχωριστά να παρουσιαστεί έτοιμη και αθλητικά και πνευματικά, αλλά και στα κομμάτια της συγκέντρωσης, της πειθαρχίας και της αγωνιστικότητας. Είμαι σίγουρη ότι αυτό θα κάνουμε. Καθεμία από εμάς είναι επαγγελματίας και θέλουμε να κυνηγήσουμε το καλύτερο δυνατό».

Τέλος, για την πορεία στο Eurobasket του 2021 σχολίασε: «Το συναίσθημα στην Βαλένθια ήταν πολύ άσχημο και δεν ξεχνιέται. Για όσες ήμασταν εκεί δεν το έχουμε ξεπεράσει μέσα σε εισαγωγικά. Δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε κάτι τέτοιο. Αυτό από μόνο του αποτελεί ένα κίνητρο για εμάς. Κάποιες φορές πρέπει να έρθει μια αποτυχία για να μπορέσεις να ξυπνήσεις και να κάνεις το βήμα παραπάνω. Όσο βελτιώνεται η καθεμιά έτσι θα μπορεί η ομάδα να προχωρήσει».//

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ