Παπανικολάου: «Ας είναι φέτος η χρονιά που θα νικήσουμε την Εφές στην έδρα της»

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού μίλησε για τον κρίσιμο παιχνίδι με την Αναντολού Εφές το βράδυ της Τρίτης (19/3, 19:30) στην Κωνσταντινούπολη.

Λίγο πριν από την αναχώρηση της αποστολής των “ερυθρόλευκων” για την Τουρκία, ο Κώστας Παπανικολάου στάθηκε, μεταξύ άλλων, στο γεγονός ότι οι Πειραιώτες δυσκολεύονται πολύ τα τελευταία χρόνια να νικήσουν την Εφές στην έδρα της.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο αρχηγός του Ολυμπιακού:

«Έτσι είναι το πρόγραμμα. Έχουμε ομάδες από πολλές χώρες και αυτές αναγκάζονται κάποιες φορές να παίξουν σε δικές τους γιορτές, το ίδιο συμβαίνει και με εμάς. Έτσι είναι η διαδικασία και πρέπει μείνουμε συγκεντρωμένοι στο στόχο μας γιατί τώρα όλα μετράνε. Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι στην Κωνσταντινούπολη, στην έδρα της Εφές, όπου έχουμε πολλά χρόνια να κάνουμε ένα διπλό. Ας είναι φέτος η χρονιά που θα σπάσει γιατί είναι μια νίκη που χρειαζόμαστε πολύ εν όψει της συνέχειας.

Το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό έχει τελειώσει. Είναι μια νέα εβδομάδα πλέον. Παίζουμε κόντρα σε μια ομάδα που έχει μεγάλο επιθετικό ταλέντο. Έχει παίκτες που έχουν τρομερή έφεση στο σκοράρισμα. Και παρότι δεν κάνουν την καλύτερη χρονιά, δεν σημαίνει πως δεν διαθέτουν το ταλέντο να πληγώσουν ή να σκοτώσουν μια ομάδα. Θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι στο κομμάτι της άμυνας, πολύ δυναμικοί σε όλες τις πτυχές του παιχνιδιού και να κερδίσουμε τις 50-50 φάσεις. Όπως είπα και πριν είναι μια ομάδα που παλεύει να μπει στην δεκάδα στα play-in. Οπότε και για αυτούς είναι κομβικό ματς, όπως και για εμάς».//Λ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ