Παπαγεωργόπουλος: «Η διοίκηση έχει πλάνο για να βρεθούμε στη μεγάλη κατηγορία»

 

Ένας από τους πιο κομβικούς παίκτες του Αμαρουσίου, μίλησε για την άνοδο της ομάδας του στην Basket League, την πορεία όλη τη χρονιά, τον κόσμο, αλλά και για το πως προσέγγισαν τον μεγάλο τελικό της Elite League κόντρα στον Τρίτωνα. 

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο EOK Web Radio:

Για το πώς προσέγγισαν τον τελικό, έχοντας πάρει την άνοδο στη Basket League: «Μετά απ’ το παιχνίδι του Σαββάτου είχαμε αδειάσει λίγο κατά κάποιον τρόπο. Παρ’ όλα αυτά, εφόσον ήμασταν στον τελικό και λόγω της όρεξης που είχαμε και λόγω της ιστορίας της ομάδας, όπου διεκδικεί κάθε τρόπαιο σε κάθε κατηγορία, αλλά και για τους εαυτούς μας και όλον τον κόπο της φετινής χρονιάς, είπαμε να δώσουμε ό,τι μάς έχει απομείνει και να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Είναι μια κούπα που μάς χαροποίησε, ιδιαίτερα στο τέλος, συνδυάστηκε και με την άνοδο. Το αξίζαμε, νομίζω, να είμαστε πρωταθλητές, το δείξαμε και στο γήπεδο, οπότε είμαστε διπλά χαρούμενοι».

Για το ότι τα κατάφεραν με μόλις έναν ξένο, ο οποίος δεν είχε και πολύ χρόνο συμμετοχής: «Ο δικός μας ξένος ήρθε απ’ τα Χριστούγεννα και μετά. Μας έφερε κι αυτός τα μέγιστα, αλλά η φιλοσοφία της ομάδας ήταν καθαρά να έχει Έλληνες παίκτες, νεαρούς παίκτες, ώστε να μπορέσει να προωθήσει και τον ελληνικό «κορμό» που είναι απαραίτητος και για το μπάσκετ γενικότερα. Αυτό θέλει και η διοίκηση, να προχωρήσει μ’ αυτόν τον τρόπο η ομάδα. Νομίζω πετύχαμε εξ ολοκλήρου».

Για τη φετινή τους πορεία: «Μετά από ένα σημείο τη φετινή σεζόν νομίζω ότι ήμασταν η πιο σταθερή ομάδα του πρωταθλήματος. Κερδίσαμε όλα τα ματς εντός έδρας, κρατήσαμε αλώβητη την έδρα μας, πράγμα αρκετά δύσκολο όσο απλό κι αν φαίνεται. Εντός Αττικής κάναμε ελάχιστες ήττες. Τα ματς, ακόμη και τα εκτός έδρας, στα οποία είχαμε βάλει το «πρέπει» μεταξύ μας τα κερδίσαμε. Σίγουρα δε θα τερματίζαμε αήττητοι και δεν το περιμέναμε κιόλας, αλλά βελτιωνόμασταν παιχνίδι-παιχνίδι και αυτό μάς ένοιαζε».

Για τη στήριξη του κόσμου: «Ήταν σαν να παίζαμε εντός έδρας, γιατί ο κόσμος που ήρθε και ειδικά το Σάββατο ήταν απίστευτος, τρομερός. Γενικά το Final-4 είχε περίπου 3-4 χιλιάδες άτομα γενικά. Ήταν μια ατμόσφαιρα που κάθε αθλητής ονειρεύεται να παίζει και ειδικά σ’ ένα Final-4. Είχε παλμό, είχε την ένταση, εμένα μ’ αρέσει να παίζω έτσι, όπως και στα παιδιά της ομάδας, δε μάς δημιουργεί κάποιο άγχος. Ο κόσμος μας καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς μάς στήριξε και τον ευχαριστούμε γι’ αυτό».

Για τη νέα σεζόν τους στη Basket League πια: «Η διοίκηση της ομάδας έχει πλάνο, ξέρει τι πρέπει να κάνει. Αυτοί είναι οι αρμόδιοι, οι οποίοι έφεραν και την ομάδα πλέον στην Α1. Θα πάρουν τη σωστή απόφαση και για τη συνέχεια. Νομίζω είναι λίγο νωρίς ακόμα και αξίζει να το χαρούμε, γιατί για όλους μας ήταν κάτι μοναδικό η άνοδος και η κούπα του πρωταθλητή. Δεν είναι καθόλου εύκολο όλο αυτό που πετύχαμε και για ‘μας ήταν κάτι πρωτόγνωρο και μοναδικό, με πολλά συναισθήματα χαράς».

Για την καινοτομία του Final-4: «Η ΕΟΚ έκανε πάρα πολύ καλή δουλειά σ’ αυτό το κομμάτι. Ήρθε κόσμος στο γήπεδο και πιστεύω το ευχαριστήθηκε. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο κι εμείς δεν το ‘χαμε ξαναζήσει. Σίγουρα θα υπάρχουν κάποιοι που θα έζησαν μια απογοήτευση λόγω της ήττας και ότι κρίνονται όλοι οι κόποι της χρονιάς σε ένα ματς, αλλά αυτό ήταν το σύστημα εξ αρχής. Απ’ ό,τι φαντάζομαι προσπάθησαν να γίνει ένα μοντέλο πιο ευρωπαϊκό, που νομίζω ότι ήταν επιτυχημένο για πρώτη χρονιά. Ξέρει και η ίδια η ΕΟΚ πώς πρέπει να πορευτεί για να το εξελίξει, να γίνει λίγο καλύτερο και να έχουμε και λίγο παραπάνω χρόνο ξεκούρασης, αυτό είναι το μόνο που θα ήθελα να πω».


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ