Ολοκληρώθηκε η πώληση των Χόρνετς!

 

Η θητεία του Μάικλ Τζόρνταν ως ιδιοκτήτης των Σάρλοτ Χόρνετς έφτασε στο τέλος της, μιας και η ομάδα από τη Βόρεια Καρολίνα έχει πλέον νέα αφεντικά.

Τον Ιούνιο του 2006, ο “Jumpman” αγόρασε μειοψηφικό μερίδιο των Σάρλοτ Μπόμπκατς (πριν μετονομαστούν σε Χόρνετς το 2013) και έγινε ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της ομάδας, μετά τον μεγαλομέτοχο Ρόμπερτ Τζόνσον. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, ο Τζόρνταν ανέλαβε τον πλήρη έλεγχο της μπασκετικής πλευράς της επιχείρησης, με τον τίτλο “Διευθυντικό μέλος της μπασκετικής επιχείρησης”.

Παρά την επιτυχία του Τζόρνταν ως “υποστηρικτής”, έχει καταβάλει προσπάθεια να μην συμπεριληφθεί στις εκστρατείες μάρκετινγκ της Σάρλοτ. Μια δεκαετία νωρίτερα όμως, ο Τζόρνταν είχε κάνει μια προσφορά για να γίνει συνιδιοκτήτης της ομάδας, αλλά οι συζητήσεις κατέρρευσαν όταν ο ιδιοκτήτης, Τζορτζ Σιν, αρνήθηκε να δώσει στον “MJ” τον πλήρη έλεγχο των μπασκετικών επιχειρήσεων.

Τον Φεβρουάριο του 2010, έγινε γνωστό πως ο εξάκις πρωταθλητής NBA, ήθελε την πλειοψηφία της ιδιοκτησίας των τότε Μπόμπκατς. Εκείνος και ο πρώην πρόεδρος των Χιούστον Ρόκετς, Τζορτζ Πόστολος, ήταν οι επικρατέστεροι υποψήφιοι για την ιδιοκτησία της ομάδας. Στις 27 Φεβρουαρίου, οι Μπόμπκατς ανακοίνωσαν ότι ο Τζόνσον είχε έρθει σε συμφωνία με τον Τζόρνταν και την ομάδα του, “MJ Basketball Holdings”, για να αγοράσει την ομάδα, εν αναμονή της έγκρισης του ΝΒΑ. Στις 17 Μαρτίου, το Διοικητικό Συμβούλιο της λίγκας ενέκρινε ομόφωνα την αγορά του Τζόρνταν, καθιστώντας τον τον πρώτο πρώην παίκτη που έγινε μεγαλομέτοχος ομάδας του ΝΒΑ, αλλά και τον μοναδικό Αφροαμερικανό μεγαλομέτοχο του πρωταθλήματος.

Το 2023, ο Τζόνσον δήλωσε ότι μετάνιωσε που πούλησε τους Σάρλοτ Χόρνετς στον Τζόρνταν, με τον Τσαρλς Μπάρκλεϊ να αναφέρει πρόσφατα πως έχει… μανουριάσει με τον άλλοτε κολλητό του, επειδή έφερε διαφορετική γνώμη για τον χειρισμό της ομάδας.

Ωστόσο, φέτος έγινε γνωστό πως -για πολλούς- ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας όλων των εποχών θέλει να πουλήσει τις μετοχές του στους Χόρνετς και αυτή η ιστορία φαίνεται να βρήκε το τέλος της. Σύμφωνα με τον Έιντριαν Βοϊναρόφσκι, η ομάδα με επικεφαλείς τους Ρικ Σχναλ και Γκέιμπ Πλότκιν θα είναι οι νέοι μεγαλομέτοχοι της “Καρλότας”, καθώς την ενέργεια αυτή ενέκρινε και το NBA.//ΓΚ.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ