Οικονόμου: «Τα προβλήματα μπορεί να συσπειρώσουν περισσότερο την Εθνική»

 

Ο προπονητής του Ερμή Σχηματαρίου φιλοξενήθηκε σε εκπομπή του EOK WebRadio και αναφέρθηκε στην επερχόμενη συμμετοχή της Εθνικής Ελλάδας στο MundoBasket 2023.

Ο Νίκος Οικονόμου, έχοντας αγωνιστεί στο παρελθόν με τα “γαλανόλευκα”, τοποθετήθηκε για την επερχόμενη παρουσία της Εθνικής στο MundoBasket μέσω της εκπομπής του EOK WebRadio και δήλωσε πως οι απουσίες και τα προβλήματα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος θα συσπειρώσουν περισσότερο την ομάδα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κόουτς Οικονόμου:

Για την Εθνική ομάδα: «Η Εθνική ομάδα δεν είναι πλήρης, λείπουν αρκετά παιδιά. Πολλές χρονιές ξεκινάμε με τεράστιες προσδοκίες, τώρα νομίζω ότι ο πήχης είναι αρκετά χαμηλά. Θα κάνουν την προσπάθειά τους οι παίκτες και οι προπονητές. Δε μπορούμε να περιμένουμε πάρα πολλά πράγματα, να έχουμε μια καλή παρουσία. Σίγουρα δε θα παρατήσουμε κανένα παιχνίδι, θα παλέψουν όλα τα ματς τα παιδιά και θα προσπαθήσουν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Καμία φορά όταν οι άλλοι δε σε περιμένουν, τα προβλήματα μπορεί να ενώσουν περισσότερο την ομάδα. Νομίζω όμως ότι το πρόβλημα με τον Μήτογλου θα στοιχήσει αρκετά, η ομάδα είχε μάθει να δουλεύει».

Για το αν θα επηρεαστεί η Εθνική απ’ τις απουσίες της: «Μακάρι όλα τα παιδιά να πιάσουν όσο καλύτερη απόδοση. Οι παίκτες που είναι στην Εθνική θέλουν να είναι και να προσφέρουν στην Εθνική και πρέπει να μείνουμε σ’ αυτό. Στη διάρκεια των παιχνιδιών θα φανούν οι ελλείψεις που μπορεί να παρουσιαστούν. Όσο πιο ψηλά φτάνεις αρχίζουν και κουράζονται, γιατί πλέον τοrotation είναι μεταξύ 11 παιδιών. Δεν ξέρεις πώς μπορεί να παρουσιαστούν ή σε τι μέρα θα είναι. Να δώσουν πραγματικά ό,τι μπορούν ειδικότερα στο αμυντικό κομμάτι, γιατί η Εθνική είχε θέμα στο σκοράρισμα στα φιλικά. Πρέπει να φανούν όσο πιο σκληροί γίνεται, χωρίς κανένα άγχος και καμία πίεση. Όταν κάποιος σε υποτιμήσει μες στο γήπεδο θα το πληρώσει, γιατί αυτά τα παιδιά έχουν την εμπειρία να τους τιμωρήσουν».

Για την εικόνα της Εθνικής στα φιλικά: «Ένα τέτοιο τουρνουά είναι τελείως διαφορετικό απ’ ό,τι έχουμε δει στα φιλικά. Και η Εθνική πολλές φορές κέρδιζε τα φιλικά τα πρώτα παιχνίδια και έχανε στα νοκ-άουτ. Υπάρχουν δυνατές ομάδες, αλλά από ‘κει και πέρα εμένα με νοιάζει τι θα κάνει η δική μας Εθνική. Θέλω να δω καινούργια παιδιά, παιδιά που θα πάρουν την ευκαιρία. Δεν είναι παιδιά 17-18 χρονών, παικτικά την έχουν την εμπειρία. Το σημαντικό είναι να έχουμε μια καλή εμφάνιση σε διάρκεια και να μην απογοητευτούν ό,τι κι αν γίνει».

Για τον μεταγραφικό σχεδιασμό του Ερμή Σχηματαρίου: «Κάναμε τρεις κινήσεις μεταγραφικές και τώρα πρέπει να βάλουμε το «κερασάκι στην τούρτα» σε λίγο καιρό. Ακόμη δεν έχουμε τελειώσει μεταγραφικά, η ομάδα έχει ακόμη να κάνει κάποιες μεταγραφές».

Για την Elite League της νέας σεζόν: «Το πρωτάθλημα τη νέα σεζόν θα είναι δυσκολότερο απ’ την προηγούμενη σεζόν. Φέτος υπάρχουν κι άλλες ιστορικές ομάδες, έχουν δοθεί πολύ ακριβά συμβόλαια, έχουν κατέβει παίκτες απ’ τη Basket League. Το πιο σημαντικό είναι ότι αναβαθμίστηκε το πρωτάθλημα αρκετά και πολλές ομάδες πλέον επιδιώκουν να πάνε ένα σκαλί παραπάνω. Έχει γίνει πολύ ωραίο το πρωτάθλημα. Δεν είναι όλα τέλεια, αλλά ο κόσμος που έρχεται στο γήπεδο ευχαριστιέται. Οι αλλαγές που έκανε η Ομοσπονδία πέτυχαν σε πολύ μεγάλο βαθμό και είναι ένα credit αυτό».//Γ.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ